Гражданите да си мълчат, бе

По някога ми се струва така, когато слушам представителите на неправителствения сектор, че в някаква степен прекалено много залитаме по защита на правата на човека, цитираме различни директиви, някак си ми се струва, че станахме по-католици от папата. Съвсем наскоро, лично френския посланик, всички знаем, че Франция е люлката на демокрацията – френската революция и т.н., ни упрекна, че в доста голяма степен ние преекспонираме правата на отделния гражданин и правата на обвиняемия. До такава степен, че да блокираме цялото наказателно преследване…

Борислав Сарафов, прокурор от ВКП по време на дискусията в парламента вчера.

10 мнения за “Гражданите да си мълчат, бе

 • Reply Сандо 15.12.2009 at 18:10

  Не знам какво точно е казал дьо Понсен, но със сигурност не е това, което Борислав Сарафов цитира. Освен това ми звучи нереалистично да съдим по думите, приписани някому, историята на цяла една държава (в случая – Франция).
  И това ако не е преекспониране :-))))

 • Reply anarhist 15.12.2009 at 16:12

  Свежо: Франция само люлка на демокрацията не е. Ако беше нямаше да ги има революциите там. Няма такова понятие „люлка на демокрацията“, което да те оправдава да даваш примери. Както не можеш, заради твърдението, че първия човек е произлязал от територията на днешна Африка, да искаш да станеш като настоящите африкански страни. Много демагогско изказване, целящо потъпкване на свободната мисъл, сравнявайки я с привидно свободна такава. Напоследък ред европейски закони така се създават и тълкуват от отделните страни, че струва ми се върви нова колонизация и експлоатация.Няма такова правило, че всичко написано от ЕС и прилагано от страните му е правилно, морално, етическо и социално справедливо. Винаги и във всяко „сдружение“ има превилегировани и прецакани, в случая се върви към олигархична колонизация във всички държави, в кои повече, в кои по-малко. Сегашното налагане на наблюдение и подслушване важи за цял свят и има цел абсолютен контрол над производство и капитал, т.е. концентрация на власт.

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 15.12.2009 at 16:03

  @Кристиян – забравяш ракийката или тя влиза в „нещо интересно довечера“ )

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 15.12.2009 at 16:03

  Интересното е че се гледа „френския модел“ на потъпкването на гражданските свободи. Франция може и да е била велика Държава в отстояването на свободите си, но Саркози я срина в това отношение и я върна години назад, даже десетилетия, ето защо ще я вземем за пример, я :)

 • Reply Васил Светославов 15.12.2009 at 15:40

  Еми да почнем да съдим и ние sourceforge, щото родината на демокрацията го прави…

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 15.12.2009 at 15:20

  @Дзвер – всички сме виновни, това е ясно.

 • Reply Кристиян Иванчевски 15.12.2009 at 15:10

  Според мен на масата не и пука какво става. Важното е старата лъсната кола, GSM на лизинг и нещо интересно довечера…

 • Reply damn 15.12.2009 at 15:01

  Добре де защо не им се излиза с аргумента че всъщност не целят разкриване на престапления а други неща в прав текст. Понеже ако целяха това нямаше да го правят чрез подслушване което не може да им помогне.

 • Reply dzver 15.12.2009 at 14:09

  Опасно преливане между гражданин, заподозрян, обвиняем и виновен.

 • Reply treedxctrl 15.12.2009 at 13:34

  Свежо: това ни чака …

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.