Студенти пишат писмо до Бат’ Бойко

Вчера поредната глупост се случи във Великотърновския университет. На въпроса, защо нямаме отопление в някой сгради и трябва да учим на -5 градуса и да се разболяваме, секретарката от руската катедра, Юлия Коева, е посъветвала студентите да се помолят на Бойко Борисов за хубаво време, за да не им е студено.

Бива наглост, ама това на нищо не прилича, но молбата ще бъде внесена в деловодството на Министерски съвет, с копие и до отговорните институции,за арогантността на тези служителки.

Update: в. борба, се опита да намери всички мнения по въпроса. Студентите ще внесат сигнал до декана по проблема.

Update 2: Днес. 18.12 е била внесен сигнала в деканата, за проблемните помещения. Дано да се вземат мерки.

ДО
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ГР. СОФИЯ, БУЛ. “ДОНДУКОВ” № 1

КОПИЕ ДО:
ДЕКАН НА ФИЛОЛОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ
ОРГАНИЗАТОР НА УЧЕБЕН ПРОЦЕС КЪМ КАТЕДРА „РУСИСТИКА“

С И Г Н А Л

от Богомил Борисов Шопов, действащ от името на граждански клуб „Стара Столица“ с електронен адрес за кореспонденция press@stara-stolica.eu

Относно: искане за добро време и добро отношение

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Вчера на на въпрос на студенти, магистратура „Транслатология“, във Великотърновския университет, защо трябва да учат цял ден при -5 градуса в помещенията и да се разболяват, въпреки всичките такси, секретарката на руската катедра е насочила студентите към вас, с молба за топло време по време на техните сесии, защото университета не може да им осигури друго.
Разбирам абсурдността на това мое начинание, но все пак здравето на хората е на първо място. Считам, че при добро желание, може да се намери адекватно решение, за да бъде осигурено качествено и комфортно обучение на всички студенти.

Обръщам се към Вас, господин Министър-председател, с настоятелна молба да проверите дали има начин това да се случи, за да може да дадем на младите хора добро образование и да бъдат те едни добри специалисти.

Оставаме с уважение към Вас и към институцията, която ръководите.

74 мнения за “Студенти пишат писмо до Бат’ Бойко

 • Reply Свилен 24.12.2009 at 14:41

  Guest, има много истина в казаното от теб и то много културно написано и добре поднесено! За прозрачността в изразходването на публичните финанси в нашата пост-тоталитарна действителност има много още какво да се желае и най-често наистина те се изразходват не по най-добрия начин! По принцип уважавам и подкрепям нетърпящите и търсещи правата си хора, аз самият съм от тях. Но в конкретния случай беше подходено шумно и почти агресивно, без опит за предварително вътрешно за университета решаване на случая, като „атаката“ беше насочена към възможно най-незаслужаващия такова отношение човек – една добронамерена и съвсем кротка по нрав служителка!Освен това, сегашното университетско ръководство е много диалогично и се опитва да подобрява условията в университета – трябваше първо с тях да се говори, а не с „медийни скандалджии“… Иначе различия с теб нямаме! Весела Коледа!

 • Reply guest 23.12.2009 at 15:08

  Свилен,
  „досадна“ не е точната дума в случая…“неудобна“, „срамна“ и доста други, биха прилягали много повече.

  Срамно е тези, които „разрешават“ проблемите, да чакат потърпевшите да „пропищят“ по този начин (колкото и неадекватен да е той), за да разрешат проблемите.

  Неудобно е, че никой от „отговорните“, явно не чувства вина или отговорност за създалата се ситуация, а по стар бюрократски обичай, се винят българските условия или ограниченият бюджет (хайде да публикуват от ръководството, за какво са харчени парите – пълен и детайлизиран отчет, ако им стиска естествено! Та да видят всички, че не е можело да се спести от някой друг представителен или друг раздут разход!!)

  Няма да ти досаждам повече, че току виж осъзнаеш къде точно грешиш и разбереш защо понякога е полезно да се признае грешката, вместо да се предъвкват до безкрай оправдания и да се вади от девет кладенеца вода.

  Който има акъл, може да прочете писаното по-горе и да си направи сам изводите.

 • Reply Свилен 23.12.2009 at 13:51

  Хаяде стига вече, че цялата работа взе да става досадна… Това със „залепващите“ химикалки и „простинали дечица“ си беше леко изсилване и хипербола от страна на протестиращите! Проблемите с отоплението в университета постепенно се разрешават. Сегашното ръководство направи наистина много в това отношение, предполагам, че и въпросният 11 блок ще бъде ремонтиран, но с ограничени ресурси нищата ктават бавно. Не казвам, че всичко е перфектно, но като за български условия, мисля, че има и по-зле… Хайде да не търсим излишна конфронтация!

 • Reply guest 23.12.2009 at 13:18

  Кое ме кара да мисля че мръзнат? Ами те си го пишат, ти не четеш ли ?
  Мрънкат си горкинките.

  Симулацията на диалог обаче нали се сещаш, че не е диалог.
  Диалогичност може да има само тогава, когато всяка от страните в диалога желае това. В случая явно не е било така. Да се игнорират и омаловажават проблемите и да се протакват решенията им от тези, които са отговорни, е форма на агресия много по-лоша от тази, която ти визираш.

  Обаче когато мрънкаш, че мръзнеш и че ти залепва химикала за кожата (а не си и сам в това на всичкото отгоре), пък същевременно не правиш бързо и решително, каквото трябва да се направи….ами значи ти харесва да мръзнеш и това заслужаваш.

  Спокойно, като дойде пролетта и проблема ще отпадне и всички ще са доволни….до следващия студ. :)

 • Reply Свилен 23.12.2009 at 1:03

  до тото: а кое те кара да мислиш, че мръзнат? Именно умните хора „с претенции“ за висшисти следва да демонстрират разум и диалогичност. А черно-бялата „решителност“ и агресивността оставяме за будната таксиджийска съвест на този иначе толкова симпатичен народ…

 • Reply momo 22.12.2009 at 14:50

  Направо си заслужават да мръзнат тези студенти, като чета как реагират.

  Толкова демонстрирана неадекватност и склонност за предъвкване на проблемите от хора с претенции да станат висшисти, е направо престъпна.

  Да си поръчат от дядо коледа малко гръбнак да им подари….

  Приятно мръзнене.

 • Reply Свилен 21.12.2009 at 21:58

  до Силвия: Хайде сега пък, след като оправихме темата „Юлия“, на тема английски ще се обиждаме?! Нагличко е да ми се подмята, че не съм наясно с английския, след като аз съм учил вас на английски, а не обратното! От едно такова подмятане май доста други неща в цялата тая смрад стават ясни! Btw можете да си получите обясненията от деканата…

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.