ЗА -100, Против – 74, Въздържали се – 5 – ПРИЕМА СЕ

Приеха на първо четене закона за изменение на ЗЕС. Въпреки всичките аргументи, политиците не гласуваха със съвест, а по партийна поръчка. Борбата продължава, няма да се откажем, ще ги откажем тях. Весели празници.

Тук има twittercast на повечето интeресни неща.

9 мнения за “ЗА -100, Против – 74, Въздържали се – 5 – ПРИЕМА СЕ

 • Reply ionstorm 24.12.2009 at 3:34

  То си беше ясно, че така ще стане, не виждам какво се учудвате и възмущавате толкова. Като си избрахме баш милиционера с баш милиционерската му партийка какво се очакваше? А пък преди изборите Бого в Сеизмограф в лицето на Цецко мицифайката какъв върл поддръжник имаше направо се чудех да се смея ли, да плача ли.
  Честито другарки и другари!
  Да живее Народната Милиция!

 • Reply Nevron 23.12.2009 at 18:58

  Не се притеснявайте за глупости! Никой няма да почне да следи вас. Вярно, че въпроса е принципен, но за да се спре бруталната престъпност в държавата, трябват нетрадиционни мерки.
  Аз съм „ЗА“ този закон, особено сега, когато властта не е в ръцете на ДПС.
  Ако някой отвлече ваш близък или запали и взриви автомобила му, или залее жена ви с киселина, вероятно бихте искали да има повече полицейщина в държавата, защото в момента напълно липсва.
  Относно гласуването по партийна карта, вие да сте чували за партия, чиито членове да имат инакомислие по между си? Губи сме партийният смисъл. Такива партии не съществуват – ярък пример са ДПС и БСП, които до преди 5-6 месеца искаха още по-брутален закон, а сега гласуват против?!!

 • Reply Vlado 23.12.2009 at 10:51

  То си беше ясно че ще го приемат, ама се надявах някой таен админ да пусне IP-тата на депутатите :)))
  (те телефоните ги бяха изключили)

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 23.12.2009 at 10:32

  Време е !

 • Reply Мирослав Джоканов 23.12.2009 at 1:12

  Бого, играта загрубя. Не е ли време за гражданска акция пред НС?!
  Явно е, че г-н Борисов сериозно ще се инати за въпросния закон, тъй като иска да гради полицейска държава в България. Затова ми се струва уместно да се предприемат и по-крайни граждански мерки, а именно протест пред НС. Доста хора биха подкрепили подобна иницатива. Ти и хората от електроннта граница сте сред най-запознатите в тази сфера, вие може да оглавите подобни действия. А ние гражданите просто да присъстваме, но звучно. :)

 • Reply Joro 22.12.2009 at 23:51

  Май е време да светнем масата що е то VPN и има ли то почва у нас…. както и за проекта TOR, благодарение на който анонимноста се запазва доста добре, тоест да обучим народеца как да не им даваме да душат…. а що се отнася до това, че заради принципа трябва да отпадне тази промяна – ТВЪРДО ЗА!

 • Reply Цецко Зеса 22.12.2009 at 14:27

  Опаляаааа…..и стана тя каквато стана.
  Уж са проведени разговори с герберчета от „защитниците“ (които разговори естествено е тайна какво са съдържали, щото важното е да се разговаря на 4 очи) пък герберчетата всичките дето бяха в зала гласуваха ЗА…..язък за паричките за разговори дето дадохте….тюх.

  Въпреки че това беше „последният шанс“, борбата продължава обаче….
  Обаче естествено плана за продължението на „борбата“ май започва да се прави едва сега (като че ли нещо друго се е очаквало) и основната част от плана е известна само на ограничен брой „елитни“ „защитници“ :)

  Странно как от всичката борба на защитниците до сега, успя да се разбере основно колко убав бил настоящият закон за правата ни :)
  Странно. На мен ми изглежда и той доста неадекватен….ууууу анатема….не че тоя е по-убав, ама и да остане стария си беше не искане, ами чиста гаргара….обаче трябваше така да се „защитава“….ми убу, сега остава ебентуално вето, съд…. отмяна/корекции от типа „отбий номер“, влачене дъъъъъълго време и накрая ура другари „защитници“ постигнахме голяма победа, ще има вазелин – ХА!

  Шъ съ упрайти….ама не знам кога.

  Весели праници и от не толкова елитните, незащитници :)

 • Reply Христо Христов 22.12.2009 at 13:58

  Супер са нашите управници. Този закон как ще работи, като е в противоречие с конституцията ?
  Чл. 34.
  (1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.
  (2) Изключения от това правило се допускат само с разрешение на съдебната власт, когато това се налага за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления.

 • Reply krassyo 22.12.2009 at 13:44

  Как беше – ГЕРБ – Общо гласували 89, ЗА 89, Против 0, Въздържали се 0 ;-) Да им имам единомислието.

  Аз го очаквах резултата и сега очаквам да видя какво ще се направи като противодействие от страна на заинтересованите.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.