Назрява ли нов 14.01?

Гневът на хората в мрежата и не само там вече стигна крайни граници. Проблеми много дебнат от всякъде, а правилтеството не иска да чуе и дума, че може да е на грешна посока.

Така започна и 14.01 миналата година, властта беше друга, но безхаберието същото. Трябва ли да дойде нова вълна на протести, насилие, медиини изцепки, за да се разбере, че нещата не могат да продължават така. Време е политиците да се вслушват в народа, а не да ни наричат „непознати субекти“. Лично аз смянат да потърся обяснение на моите депутати, в моя район, защо гласуваха като сръбски плескавици, а не като мислещи хора, макар, че самия въпрос дава отговор.

Време е за нов 14.01, но сега тези , които са готови да го започнат, уви са по-малко и все по-демотивирани от дебилността на нацията и мързела…

Все пак нека си спомним, какво точно стана преди почти една година. Кликнете тук.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

15 мнения за “Назрява ли нов 14.01?”

 1. Определено НЕ мисля, че назрява нов 14.01. Гневът на хората в мрежата не достигнал доникъде по мои впечатления. Драгите ми сънародници могат много да търпят.

  Проблемът на практика е съвсем различен. Няма значение колко нови правителства ще дойдат. Поне докато не се промени по естествен или изкуствен път начина на мислене на обществото. Поне докато не измрат 5-6 поколения българи и не дойдат техните пра-пра-пра-…-внуци. Или докато не се въведе стройна неправителствена система за контрол. Докато контролът е в оня дето раздава порциите (обобщено казано, без да визирам който и да е) ще ставате свидетели на подобни научно-технически парадокси.

  От цялата дандания разбрахме, че има недоволни от приетия закон, разбрахме че назрявал гняв, че се пишат петиции, че МВР е всесилно, че не ни остава друго освен да надаваме предсмъртен стон и да се молим на Всевишния да се смили над нас и да отхвърли с Божия сила поправките по ЗЕС.
  Никой не каза, че има начин тези мерки да се заобиколят напълно легално. Никой не заговори за невъзможността на МВР да следи данните за потребителския трафик по начина, по който се иска на поредните власт-имащи. Никой не обясни, че има алтернатива.

  За това ще ползвам за малко блога на Бого като трибуна да ви обясня, че най-сигурният начин е да си съберете 5-6 човека парички и да си наемете за една година сървър като този http://www.ovh.com/fr/produits/offres_rps.xml. Технически грамотни сте повечето четящи тук или поне имате приятели и познати, които се занимават с отворен код и Linux. Можете да си пуснете един OpenVPN тунел. Настройва се лесно и бързо. Не изисква докимент за системен и мрежов администратор, защото ръководства има навсякъде. Има работещи клиенти за Linux, BSD, Mac OS X, Windows :-) Защитавайте се сами правата и не чакайте Дядо Коледа да дойде и да ви раздаде сигурност и неприкосновеност на личния живот :-D

  А масово медиите и в последно време много блогове залягат върху митовете, почти както са описани тук: http://www.capital.bg/printversion.php?storyid=835225
  В нашето медийно пространство не липсва сензационност, най ми липсва информативност.
  Видяхме добре, че в България революциите не решават проблема, защото революциите никога не се започват от случайни хора. Дайте интелигентно да решим проблема, щото ни писна от яхнати от някого революции. Революцията е в промяната на мирогледа. Във вглеждане в самия себе си и осъзнаване на проблемите.

  Весела Коледа и весело посрещане на Новата 2010 Година!

 2. Фашизирани хулигани на подобен протест няма да има, защото няма кой да им плати. За разлика от БСП, в ГЕРБ не са толкова хитри и не са способни на подобни коспиратавни действия. И все пак… мисля си, че малко избързвате. Изминали са само 6 месеца от изборите и честно казано, не мисля, че от ГЕРБ са стъпали някъде накриво (с изключение на закона за следенето). Финансовото положението в България последните месеци е изключително тежко, но лично аз не намирам вина за това в сегашното правителство, а в предишното… Ще цитирам част от изказването на Борисов днес: „Белгийският премиер пита кога ще ми дадеш парите за фрегатите, където съм ги дал. Викам – аз не съм ги взимал. Вика – те ги взеха и не ги платиха. Берлускони пита – кога ще ми платиш хеликоптерите. Добре, че президентът Саркози каза – добре, хайде разбирам, няма да ги взимаш корветите, ама платете си хеликоптерите. Наред с това и Еърбъс ще плащам. Само госпожа Меркел и Саркози идват с Еърбъс на срещите на върха, другите ходим с малки самолетчета. Сега вече и аз ще се изтъпаня с Еърбъс по времето на криза. Да ти е неудобно пет души да слизат от Еърбъс“

  Поздрави!

 3. Обаче много хора не искат да бъдат спасявани. Те даже не разбират за какво си хабят клавиатурата хора като теб, след като могат да инвестират същото време в нещо, което ще им донесе пари…

 4. @Радо – искам да спася всички, които искат, а те са доста.

 5. Къв гняв бе?
  Гневът на овчиците, водени от кумчовци вълчовци в овчи кожи :)
  За една по-добра кошара!!!
  За едно по-ергономично доене!!!
  За едно съобразенно със съвременните модни тенденции стригане на вълната :)

  Любопитно ми е кога ще видите гредата…
  И кога ще спре да ви бъде виновна „нацията“ и кой ли още не, че вие сте неадекватни на действителността и реално нищо свястно не постигате….или може би точно затова се бутате най отпред ? :)

 6. Следенето е шибан проблем. Няма аспект на тази дивотия, който ми допада.

  Но, Бого! Отговори ми – кого спасяваш, от какво и защо? Кой е двигателят на тази борба за теб? Ако искаш да спасиш себе си – достатъчно грамотен си технически, за да направиш преследването си в Интернет такава мъка за МВР, че да им се отще да се занимават.

 7. Хора, НЕ ни трябва нов 14-ти януари.
  Трябва ни нещо по-добре организирано, без фашизирани хулигани, биещи се с полицията и даващи й карт бланш за побой и над нас. Трябва ни нещо конкретно, с много конкретни и разбираеми и за най-тъпия и не в час журналист и най-неследящия новите закони и бюджета за 2010 г. човек в България.
  Вмомента блогъри и правозащитници са бесни за ЗЕС, студенти – за орязването на стипендиите и още по-голямото орязване на пари за образование догодина, което вещае още по-крути мерки, еколози – за ГМО продуктите.
  Не трябва да забравяме, че политиците съзнателно успяха да разбунят още една, доста по-агресивна и опасна група – националистите по повод прословутите новини на турски език. Направим ли общ протест като миналата година, ще ни се натресат положително и ще се чудим какво да ги правим.
  А да си правим по няколко човека протест за всеки един от проблемите също не е работа. Уф, и аз не знам как е най-разумно да се действа…

  1. То винаги има опити за политизиране на процеса. Разликата е, че ние работим в общестена полза, а те в тяхна си

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.