Назрява ли нов 14.01?

Гневът на хората в мрежата и не само там вече стигна крайни граници. Проблеми много дебнат от всякъде, а правилтеството не иска да чуе и дума, че може да е на грешна посока.

Така започна и 14.01 миналата година, властта беше друга, но безхаберието същото. Трябва ли да дойде нова вълна на протести, насилие, медиини изцепки, за да се разбере, че нещата не могат да продължават така. Време е политиците да се вслушват в народа, а не да ни наричат „непознати субекти“. Лично аз смянат да потърся обяснение на моите депутати, в моя район, защо гласуваха като сръбски плескавици, а не като мислещи хора, макар, че самия въпрос дава отговор.

Време е за нов 14.01, но сега тези , които са готови да го започнат, уви са по-малко и все по-демотивирани от дебилността на нацията и мързела…

Все пак нека си спомним, какво точно стана преди почти една година. Кликнете тук.

15 мнения за “Назрява ли нов 14.01?

 • Reply Ipolitan 26.12.2009 at 12:14

  Свежо: (thumb up) (thumb up) (thumb up)

 • Reply krassyo 25.12.2009 at 16:16

  Определено НЕ мисля, че назрява нов 14.01. Гневът на хората в мрежата не достигнал доникъде по мои впечатления. Драгите ми сънародници могат много да търпят.

  Проблемът на практика е съвсем различен. Няма значение колко нови правителства ще дойдат. Поне докато не се промени по естествен или изкуствен път начина на мислене на обществото. Поне докато не измрат 5-6 поколения българи и не дойдат техните пра-пра-пра-…-внуци. Или докато не се въведе стройна неправителствена система за контрол. Докато контролът е в оня дето раздава порциите (обобщено казано, без да визирам който и да е) ще ставате свидетели на подобни научно-технически парадокси.

  От цялата дандания разбрахме, че има недоволни от приетия закон, разбрахме че назрявал гняв, че се пишат петиции, че МВР е всесилно, че не ни остава друго освен да надаваме предсмъртен стон и да се молим на Всевишния да се смили над нас и да отхвърли с Божия сила поправките по ЗЕС.
  Никой не каза, че има начин тези мерки да се заобиколят напълно легално. Никой не заговори за невъзможността на МВР да следи данните за потребителския трафик по начина, по който се иска на поредните власт-имащи. Никой не обясни, че има алтернатива.

  За това ще ползвам за малко блога на Бого като трибуна да ви обясня, че най-сигурният начин е да си съберете 5-6 човека парички и да си наемете за една година сървър като този http://www.ovh.com/fr/produits/offres_rps.xml. Технически грамотни сте повечето четящи тук или поне имате приятели и познати, които се занимават с отворен код и Linux. Можете да си пуснете един OpenVPN тунел. Настройва се лесно и бързо. Не изисква докимент за системен и мрежов администратор, защото ръководства има навсякъде. Има работещи клиенти за Linux, BSD, Mac OS X, Windows :-) Защитавайте се сами правата и не чакайте Дядо Коледа да дойде и да ви раздаде сигурност и неприкосновеност на личния живот :-D

  А масово медиите и в последно време много блогове залягат върху митовете, почти както са описани тук: http://www.capital.bg/printversion.php?storyid=835225
  В нашето медийно пространство не липсва сензационност, най ми липсва информативност.
  Видяхме добре, че в България революциите не решават проблема, защото революциите никога не се започват от случайни хора. Дайте интелигентно да решим проблема, щото ни писна от яхнати от някого революции. Революцията е в промяната на мирогледа. Във вглеждане в самия себе си и осъзнаване на проблемите.

  Весела Коледа и весело посрещане на Новата 2010 Година!

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 23.12.2009 at 10:32

  @Валентин – който не иска, не иска :)

 • Reply Станимир 23.12.2009 at 0:34

  Фашизирани хулигани на подобен протест няма да има, защото няма кой да им плати. За разлика от БСП, в ГЕРБ не са толкова хитри и не са способни на подобни коспиратавни действия. И все пак… мисля си, че малко избързвате. Изминали са само 6 месеца от изборите и честно казано, не мисля, че от ГЕРБ са стъпали някъде накриво (с изключение на закона за следенето). Финансовото положението в България последните месеци е изключително тежко, но лично аз не намирам вина за това в сегашното правителство, а в предишното… Ще цитирам част от изказването на Борисов днес: „Белгийският премиер пита кога ще ми дадеш парите за фрегатите, където съм ги дал. Викам – аз не съм ги взимал. Вика – те ги взеха и не ги платиха. Берлускони пита – кога ще ми платиш хеликоптерите. Добре, че президентът Саркози каза – добре, хайде разбирам, няма да ги взимаш корветите, ама платете си хеликоптерите. Наред с това и Еърбъс ще плащам. Само госпожа Меркел и Саркози идват с Еърбъс на срещите на върха, другите ходим с малки самолетчета. Сега вече и аз ще се изтъпаня с Еърбъс по времето на криза. Да ти е неудобно пет души да слизат от Еърбъс“

  Поздрави!

 • Reply Валентин 22.12.2009 at 23:04

  Обаче много хора не искат да бъдат спасявани. Те даже не разбират за какво си хабят клавиатурата хора като теб, след като могат да инвестират същото време в нещо, което ще им донесе пари…

 • Reply Павел 22.12.2009 at 21:22

  Добре казано от hater4e то :)
  Стадото няма какво да направи ;)

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 22.12.2009 at 20:31

  @Радо – искам да спася всички, които искат, а те са доста.

 • Reply hater4e-8512124658 22.12.2009 at 18:26

  Къв гняв бе?
  Гневът на овчиците, водени от кумчовци вълчовци в овчи кожи :)
  За една по-добра кошара!!!
  За едно по-ергономично доене!!!
  За едно съобразенно със съвременните модни тенденции стригане на вълната :)

  Любопитно ми е кога ще видите гредата…
  И кога ще спре да ви бъде виновна „нацията“ и кой ли още не, че вие сте неадекватни на действителността и реално нищо свястно не постигате….или може би точно затова се бутате най отпред ? :)

 • Reply Радо 22.12.2009 at 17:57

  Следенето е шибан проблем. Няма аспект на тази дивотия, който ми допада.

  Но, Бого! Отговори ми – кого спасяваш, от какво и защо? Кой е двигателят на тази борба за теб? Ако искаш да спасиш себе си – достатъчно грамотен си технически, за да направиш преследването си в Интернет такава мъка за МВР, че да им се отще да се занимават.

 • Reply Селин 22.12.2009 at 17:46

  Хора, НЕ ни трябва нов 14-ти януари.
  Трябва ни нещо по-добре организирано, без фашизирани хулигани, биещи се с полицията и даващи й карт бланш за побой и над нас. Трябва ни нещо конкретно, с много конкретни и разбираеми и за най-тъпия и не в час журналист и най-неследящия новите закони и бюджета за 2010 г. човек в България.
  Вмомента блогъри и правозащитници са бесни за ЗЕС, студенти – за орязването на стипендиите и още по-голямото орязване на пари за образование догодина, което вещае още по-крути мерки, еколози – за ГМО продуктите.
  Не трябва да забравяме, че политиците съзнателно успяха да разбунят още една, доста по-агресивна и опасна група – националистите по повод прословутите новини на турски език. Направим ли общ протест като миналата година, ще ни се натресат положително и ще се чудим какво да ги правим.
  А да си правим по няколко човека протест за всеки един от проблемите също не е работа. Уф, и аз не знам как е най-разумно да се действа…

 • Reply damn 22.12.2009 at 17:20

  Правилно си го казал: „дебилността“

 • Reply Иво Апостолов 22.12.2009 at 16:49

  Вярно е, това не е причина да се отказва човек.

 • Reply Иво Апостолов 22.12.2009 at 16:45

  Като гледам кои още се готвят да протестират (http://dobr.in/sledene), със сигурност ще има опити за политически изгоди от подобен протест.

  • Reply Богомил "Бого" Шопов 22.12.2009 at 16:46

   То винаги има опити за политизиране на процеса. Разликата е, че ние работим в общестена полза, а те в тяхна си

 • Reply GREG 22.12.2009 at 16:41

  Свежо: Не.Така ви се е чуло. :)

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.