Електронна граница – поканете ни на протест

Ние от „електронна граница Бълагрия“ те каним на протест. О, не чакай, искаме ти да ни поканиш на протест.

Протестът не е нито партиен, нито на някоя организация, а е обществен. Обществото недоволно от това, че се гласува закон, който ще позволи на над 200 подразделения на службите да си пъхат нова в цялата ни електронна комуникация по Интернет и по телефона, че и дори при странни обстоятелства, ще имат правото да „прихващат“ комуникацията ни, ще излезе на протест.

Има 2 типа хора – такива, които уважават правата си и които ще направят всичко възможно да протестират, и такива, които не уважават правата си и ще измислят някаква причина (разбира се основателна) да не протестират на площада.

Най-често срещаните „оправдания“:

– Протестите не променят нищо. Не е вярно – вижте хронологията
– Протеста в партиен, аз няма да дойда – протестът е на всяка група, която се включи.
– Ще протестирам в Интернет – уви, през Интернет все още не може да се прави политика и да се оказва натиск. Оправдание си е :)

Затова, нека заедно да отидем на 14.01 в 11 часа пред парламента, за да изразим недоволството си за пореден път.

Хронология на протестите против ЗЕС

1
Първият протест се проведе през февруари 2007 година. Тъкмо беше приета Наредба 40 на МВР/ДАИТС. Ползата от него – обществото разбра за проблема. Информацията за това, че ще се подслушват гражданите беше на първа страница на всички вестници и телевизии.

2
Вторият протест беше през есента на 2008 година. Той беше посветен на методите за наблюдение, като цяло – „Свобода, а не страх“ беше името му. Ползата от него – имахме разговори в Парламента, спечелихме добри позиции и подръжници, които в последствие ни помогнаха по време на гласуване и обсъждане в комисиите.

3
Третият протест беше в рамките на националния протест на 14.01 2009 година. Ползата от него – обществото беше започнало да позабравя проблема, а тъкмо беше време за едно от най-важните гласувания, което мина ‘на косъм’

4
Тази есен, отново се проведе „Свобода, а не страх“, той отново беше посветен на методите за наблюдение, като цяло. Какво постигнахме:
– срещи, срещи, срещи. Така или иначе, „новата власт“ беше готова да започне промяната на ЗЕС, ние заявихме, че ще сме против. Направиха се и няколко дускусии за камерите в СУ, което е тема, извън ЗЕС, но все пак е на тема наблюдение на свободни граждани.

5
14.01.2010 – 11:00 часа пред Парламента

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

13 мнения за “Електронна граница – поканете ни на протест”

 1. Иво – политическата партия е елемент на гражданското общество. Пак казвам за последен път, ако искаш да си намериш причина да не идваш, вече си си намерил. Стига ми пълни блога с глупости и грешни мисли

 2. Разбирам ти да не беше кандидат на Зелените, разбирам да беше дори политически протест на Зелените.
  Но да отправяте отворена покана към други партии, да го организира партия и да твърдите, че не е политически е меко казано нагло.

 3. Джамби,
  Не живееш честно, щом ти пука само за себе си! Готов си да жертваш принципите си (ако ги имаш) заради дребното си еснафско спокойствие и не си даваш зор да разбереш, че няма разлика между тези които искат да надничат в личния ти живот и хипотетичните интернет маниаци, които заплашват децата ти. И ти заключваш врата на тоалетната и едва ли си готов да се съгласиш някое ченге да те зяпа докато правиш най-законно секс с жена си. Малко си напъни мозъка и може и да разбереш, че няма дилема между това държавата да спазва правата на човека и осигуряването на сигурност на гражданите си.

 4. Че кога Зелените са „яхали“ протести, че да го решавате туй? о.О Аз разбирам за БНС да си говорим или за другите наци-нахални организации, ама Зелените. о.О

 5. ЗАЩО? КАКВО МИ ПУКА! ЧИСТО И ЧЕСТНО ЖИВЕЯ! ЗАКОНА ДАЖЕ Е ЗАКЪСНЯЛ! ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ СПОКОЙНО БЕ,ХОРА! НЕ ИСКАМ РАЗНИ ПСИХОПАТИ ДА СЕ ВИХРЯТ В ИНТЕРНЕТ И ДА ПОРУГАВАТ ДЕЦАТА НИ и т. н…да не изреждам!НЕКА СЕ ПРИТЕСНЯВАТ НОВИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА СТАРИТЕ ЧЕРВЕНИ КОМУНЯГИ! КОЙТО ИМА НЕЩО ЗА КРИЕНЕ Е ПРОТИВ-АЗ НЕ! ОБИЧАМ СИ БЪЛГАРИЯ И ИСКАМ ДА Е СЪС ОЩЕ ПО ЗАСИЛЕНО ПОЛИЦЕЙСКО ПРИСЪСТВИЕ ! БЯХ ТРИ ГОДИНИ В ГЪРЦИЯ-ТОВА Е ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА,а БЪЛГАРИЯ Е ПРОСТО ПЕПЕЛЯШКА!

 6. АЗ съм твърдо против нерегламентирания достъп до личното ми пространство. Моя глас няма политическа окраска. Аз изразявам гражданската си позиция и твърдо подкрепям протеста.Ще измисля начин да го покажа.
  LONG

 7. Нека всеки окачи трикульора пред дома си, в цялата страна. Все пак не всички могат да дойдат на протеста.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.