Електронна граница – поканете ни на протест

Ние от „електронна граница Бълагрия“ те каним на протест. О, не чакай, искаме ти да ни поканиш на протест.

Протестът не е нито партиен, нито на някоя организация, а е обществен. Обществото недоволно от това, че се гласува закон, който ще позволи на над 200 подразделения на службите да си пъхат нова в цялата ни електронна комуникация по Интернет и по телефона, че и дори при странни обстоятелства, ще имат правото да „прихващат“ комуникацията ни, ще излезе на протест.

Има 2 типа хора – такива, които уважават правата си и които ще направят всичко възможно да протестират, и такива, които не уважават правата си и ще измислят някаква причина (разбира се основателна) да не протестират на площада.

Най-често срещаните „оправдания“:

– Протестите не променят нищо. Не е вярно – вижте хронологията
– Протеста в партиен, аз няма да дойда – протестът е на всяка група, която се включи.
– Ще протестирам в Интернет – уви, през Интернет все още не може да се прави политика и да се оказва натиск. Оправдание си е :)

Затова, нека заедно да отидем на 14.01 в 11 часа пред парламента, за да изразим недоволството си за пореден път.

Хронология на протестите против ЗЕС

1
Първият протест се проведе през февруари 2007 година. Тъкмо беше приета Наредба 40 на МВР/ДАИТС. Ползата от него – обществото разбра за проблема. Информацията за това, че ще се подслушват гражданите беше на първа страница на всички вестници и телевизии.

2
Вторият протест беше през есента на 2008 година. Той беше посветен на методите за наблюдение, като цяло – „Свобода, а не страх“ беше името му. Ползата от него – имахме разговори в Парламента, спечелихме добри позиции и подръжници, които в последствие ни помогнаха по време на гласуване и обсъждане в комисиите.

3
Третият протест беше в рамките на националния протест на 14.01 2009 година. Ползата от него – обществото беше започнало да позабравя проблема, а тъкмо беше време за едно от най-важните гласувания, което мина ‘на косъм’

4
Тази есен, отново се проведе „Свобода, а не страх“, той отново беше посветен на методите за наблюдение, като цяло. Какво постигнахме:
– срещи, срещи, срещи. Така или иначе, „новата власт“ беше готова да започне промяната на ЗЕС, ние заявихме, че ще сме против. Направиха се и няколко дускусии за камерите в СУ, което е тема, извън ЗЕС, но все пак е на тема наблюдение на свободни граждани.

5
14.01.2010 – 11:00 часа пред Парламента

13 мнения за “Електронна граница – поканете ни на протест

 • Reply Митко 21.07.2011 at 16:54

  Каво ви пука кой ви подслушва? Мен не ме бърка изобщо:)

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 08.01.2010 at 13:03

  Иво – политическата партия е елемент на гражданското общество. Пак казвам за последен път, ако искаш да си намериш причина да не идваш, вече си си намерил. Стига ми пълни блога с глупости и грешни мисли

 • Reply Иво Апостолов 08.01.2010 at 12:42

  Разбирам ти да не беше кандидат на Зелените, разбирам да беше дори политически протест на Зелените.
  Но да отправяте отворена покана към други партии, да го организира партия и да твърдите, че не е политически е меко казано нагло.

 • Reply Rock 31.12.2009 at 16:07

  Джамби,
  Не живееш честно, щом ти пука само за себе си! Готов си да жертваш принципите си (ако ги имаш) заради дребното си еснафско спокойствие и не си даваш зор да разбереш, че няма разлика между тези които искат да надничат в личния ти живот и хипотетичните интернет маниаци, които заплашват децата ти. И ти заключваш врата на тоалетната и едва ли си готов да се съгласиш някое ченге да те зяпа докато правиш най-законно секс с жена си. Малко си напъни мозъка и може и да разбереш, че няма дилема между това държавата да спазва правата на човека и осигуряването на сигурност на гражданите си.

 • Reply optimiced | bg » “Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени” 31.12.2009 at 12:45

  […] граница” ви призовава на мирен протест: http://www.bogomil.info/3365/ 14.01.2010 – 11:00 часа пред […]

 • Reply Селин 30.12.2009 at 10:04

  Че кога Зелените са „яхали“ протести, че да го решавате туй? о.О Аз разбирам за БНС да си говорим или за другите наци-нахални организации, ама Зелените. о.О

 • Reply Полицията вече има официално разрешение да бие бременни и деца по протестите « Кутията за всичко 30.12.2009 at 9:52

  […] Епистемик, Е., Светла, Дзвер, Мишел Пейо, Григор, Бого, Наблюдател, Йовко и пак Патеев, Иван Бедров, снимки, […]

 • Reply Джамби 30.12.2009 at 1:41

  ЗАЩО? КАКВО МИ ПУКА! ЧИСТО И ЧЕСТНО ЖИВЕЯ! ЗАКОНА ДАЖЕ Е ЗАКЪСНЯЛ! ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ СПОКОЙНО БЕ,ХОРА! НЕ ИСКАМ РАЗНИ ПСИХОПАТИ ДА СЕ ВИХРЯТ В ИНТЕРНЕТ И ДА ПОРУГАВАТ ДЕЦАТА НИ и т. н…да не изреждам!НЕКА СЕ ПРИТЕСНЯВАТ НОВИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА СТАРИТЕ ЧЕРВЕНИ КОМУНЯГИ! КОЙТО ИМА НЕЩО ЗА КРИЕНЕ Е ПРОТИВ-АЗ НЕ! ОБИЧАМ СИ БЪЛГАРИЯ И ИСКАМ ДА Е СЪС ОЩЕ ПО ЗАСИЛЕНО ПОЛИЦЕЙСКО ПРИСЪСТВИЕ ! БЯХ ТРИ ГОДИНИ В ГЪРЦИЯ-ТОВА Е ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА,а БЪЛГАРИЯ Е ПРОСТО ПЕПЕЛЯШКА!

 • Reply frog'n'roll 29.12.2009 at 15:58

  Ми поканете ги де! Избацайте им една официална бланка и готово. Щом толкова искат… :lol:

 • Reply Иван 29.12.2009 at 15:33

  АЗ съм твърдо против нерегламентирания достъп до личното ми пространство. Моя глас няма политическа окраска. Аз изразявам гражданската си позиция и твърдо подкрепям протеста.Ще измисля начин да го покажа.
  LONG

 • Reply Demokrator 29.12.2009 at 13:45

  Нека всеки окачи трикульора пред дома си, в цялата страна. Все пак не всички могат да дойдат на протеста.

 • Reply nas156 29.12.2009 at 12:42

  Свежо: http://www.borisloukanov.com/2009/12/2010-1984.html-Аз си помислих,че партия Зелените е инициатор?!Или се опитват да яхнат протеста…

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.