Хвърлям яйца по министри

Явно полицията се е задействала за да намери хвърлячите на яйца по министрите оня ден в Стара Загора, чак привиквала разни хора да ги разследва. Интересно. А аз дали съм бил в стара загора на да протестирам заради чистия въздух, дали съм хвърлил цяло яйце по министърчетата, дали съм бил маскиран. Дали пък случайно не съм си взел и телефона с мен, за да може да го докажете …. Чи проверете бе.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

7 мнения за “Хвърлям яйца по министри”

 1. Tukem, сега ако това наистина биде сторено познай кого първо ще повикат в полицията за справка. А после Бого ще пише статия „Дефейсвам сайта на ГЕРБ“ Майтап, майтап, ама… :)

 2. Ще е интересно сега някой да дефейсне сайта на греб в знак на протест срещу забраната на протеста.

 3. Допускам, че субектите, измислили тези промени, са или гузни или свенливи, та не са посмели да изразят ясно и докрай това, което всъщност е в главите им. Ще се опитам да им помогна с далеч по-откровен проект:

  Протести се разрешават само в къщи или в прилежащите открити площи – тераса, двор и т.н

  Протести се разрешават само през деня, след работно време – т.е. между 18.00 и 22.00 ч.

  Срокът на задължително предварително уведомяване за планиран протест (само в къщи!) е 365 дни (366 дни за високосните години).
  Уведомлението да е придружено със списък на участниците, включващ трите имена, единния граждански номер, местоработата, точния адрес, email адрес, номер на мобилния телефон и снимки в профил и анфас. Може да се помисли дали да не се изисква от всеки участник и разрешение от работодателя, както и удостоверение за платени данъци и кредити.

  Ако целта на мероприятието е протест, в него не се допуска участието на повече от 3-ма души.

 4. Всъщност нищо не е случайно. Нещата все повече се подреждат и проясняват. Току що разбрах, че се готвят и промени в в Закона за събранията, митингите и манифестациите:
  Ще бъде забранено да се организират протести около сградите на Народното събрание, президентството и Министерския съвет.
  Увеличава се и срокът на изискваното предварително „уведомяване” (Поставям „уведомяване” в кавички, защото режимът дефакто не уведомителен, а разрешителен. Кметът има право да забрани проявата).
  Забраняват се подобни прояви между 22.00 и 6.00 часа.

 5. Кафкиански абсурд! На пръв поглед е много смешно, но всъщност е страшно…
  Как овластени хора, които вероятно не са чели нито Кафка, нито Оруел („1984”), успяват толкова добре да възпроизвеждат гротескните им абсурди на живо… Всъщност няма нищо странно. Абсурдът дреме във всеки и чака сгода да се развихри. Кафка не го е създал, а само го е открил и експонирал.

 6. Колко точно незаконно е да се хвърлят яйца по министри?
  А ако бяха домати или балони с вода да кажем?
  Какво точно е легалното нарушение?
  А по депутати по-малко незаконно ли е?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.