Отворено писмо до „държателите на права“ в България.

 

Уважаеми държатели,

Как човек, който не е в България може да си КУПИ детски филми с дублаж на български език в цифров формат и да си ги свали, за да може да ги гледа когато му е удобно?

С уважение,

Богомил Шопов

P.S Aко в срок от един месец не ми отговорите и не ми предоставите такава услуга се считам законно упълномощен да си ги сваля от където намеря и да си ги поделям с други хора, който са лишени от тази услуга извън страната.

–––––-

Моля, раззпостранете това писмо. Въпреки, че е първи април – ТОВА НЕ Е ШЕГА.

6 мнения за “Отворено писмо до „държателите на права“ в България.

 • Reply Как да си сваляте филми с българско аудио извън България. @ уеб мястото на Бого! 19.04.2012 at 8:30

  […] споменах  в предния си материал много искам да пускам на детето си филми с българско […]

 • Reply Данчо 02.04.2012 at 13:37

  хахах то хубаво се считаш законно упълномощен, ама въпроса е дали другите ще те считат… :) не че в България до сега е имало някакви подобни случки, но нали искат да започват вече да арестуват ако изтеглиш някой филм или песен без да си платиш… :)

 • Reply Al-x4o 01.04.2012 at 17:05

  Отговарям ти принципно: в „Златен фонд“ на БНТ се съхраняват. Искането им се случва с писмо до Вяра Анкова и се разглежда на УС на телевизията. Отговарят в различен срок по мой опит – от 2 седмици до 4 месеца.
  Може би няма да ти се получи за повече от 1 филм. Можеш да опиташ и с някои от студиата за дублаж, които дублират новите анимационни филмчета, както и Disney Channel Bulgaria евентуално.

  • Reply Павел 01.04.2012 at 17:41

   Ако му ги предоставят по този начин пак няма да бъде легално…

  • Reply Богомил "Бого" Шопов 01.04.2012 at 18:17

   Е чак толкова сложно. Защо няма начин да си купя нещо от което имам нужда?

   • Reply Павел 02.04.2012 at 0:47

    Защото иновацията и развитието успоредно със световните тенденции е неприсъщ процес на добре печелещите и без полагането на усилия организации като ПРОФОН, МюзикАутор и тн.
    Най-вероятно хората, които вече биха си закупили легално защитени от авторско право материали са вече достатъчно, но както всяка инвестиция (на време, пари и тн.) възвращаемостта ще бъде след определено време… за момента може да се отлага тази стъпка и да се живее на стари лаври (както се казва).
    П.С. Коментарната система не работи като хората и полето с текст се resize-ва и не може да се натисне Submit бутона, ако си написал по-дълъг коментар – Chrome latest + adblock

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.