Отворено писмо до „държателите на права“ в България.

 

Уважаеми държатели,

Как човек, който не е в България може да си КУПИ детски филми с дублаж на български език в цифров формат и да си ги свали, за да може да ги гледа когато му е удобно?

С уважение,

Богомил Шопов

P.S Aко в срок от един месец не ми отговорите и не ми предоставите такава услуга се считам законно упълномощен да си ги сваля от където намеря и да си ги поделям с други хора, който са лишени от тази услуга извън страната.

–––––-

Моля, раззпостранете това писмо. Въпреки, че е първи април – ТОВА НЕ Е ШЕГА.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

Публикувано от

Богомил "Бого" Шопов

Емигрант. Пират. Революционер. А, още интересни факти има тук

6 мнения за “Отворено писмо до „държателите на права“ в България.”

 1. хахах то хубаво се считаш законно упълномощен, ама въпроса е дали другите ще те считат… :) не че в България до сега е имало някакви подобни случки, но нали искат да започват вече да арестуват ако изтеглиш някой филм или песен без да си платиш… :)

 2. Отговарям ти принципно: в „Златен фонд“ на БНТ се съхраняват. Искането им се случва с писмо до Вяра Анкова и се разглежда на УС на телевизията. Отговарят в различен срок по мой опит – от 2 седмици до 4 месеца.
  Може би няма да ти се получи за повече от 1 филм. Можеш да опиташ и с някои от студиата за дублаж, които дублират новите анимационни филмчета, както и Disney Channel Bulgaria евентуално.

  1. Ако му ги предоставят по този начин пак няма да бъде легално…

  2. Е чак толкова сложно. Защо няма начин да си купя нещо от което имам нужда?

   1. Защото иновацията и развитието успоредно със световните тенденции е неприсъщ процес на добре печелещите и без полагането на усилия организации като ПРОФОН, МюзикАутор и тн.
    Най-вероятно хората, които вече биха си закупили легално защитени от авторско право материали са вече достатъчно, но както всяка инвестиция (на време, пари и тн.) възвращаемостта ще бъде след определено време… за момента може да се отлага тази стъпка и да се живее на стари лаври (както се казва).
    П.С. Коментарната система не работи като хората и полето с текст се resize-ва и не може да се натисне Submit бутона, ако си написал по-дълъг коментар – Chrome latest + adblock

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.