Не купувайте продуктите на „Белла“ – България. Tе са убийци.

Собственика на „Белла“ България – Венцислав Георгиев e убил бяла мечка за да покаже какъв мъж е и даже се хвали с това:
/снимка: Стандарт/

Белите мечки са заплашени от изчезване, поради действията, които ние всеки ден правим. Има много малко останали бройки и е престъпление да се отнасяме така с този вид.

През март 2006 година международния съюз за защита на природата, обявява белите мечки за застрашен вид. Това, че България не членува в тази организация, не означава, че можем да правим каквото си искаме.

Снимките са от блога на stoilov

Eто и с кои търговски марки оперира „Белла“:

trade.png

P.S Оказа се, че все пак България членува в тази организация, ето членовете:

– Министерство на околната среда и водите

– Фондация „Биоразнообразие“

– „Природен Фонд“

Тогава си позволявам да изпратя това отворено писмо до тях и до всеки, които иска да го прочете.

До Министерство на околната среда и водите

До Фондация „Биоразнообразие“

До „Природен Фонд“

 

 

 

 

Уважаеми дами и господа,

Пиша ви във връзка с това, че сте членове на Международния съюз за защита на природата. (IUCN). Той със свое решение от месец март 2006 година е обявил бялата мечка (Ursus maritimus) за защитен вид.

 

От няколко дни в българската преса се появиха много снимки и PR материали за това как собственика на „Белла“- България, Венцеслав Георгиев, се хвали с това, че е убил бяла мечка на специален лов.

 

Глобалното затопляне, за коeто всички сме виновни, създава достатъчно грижи на популацията на бели мечки. Според същата организация в която и вие членувате, се очаква до 2080 година този вид да изчезне напълно от определени региони за земното кълбо, което само по себе си е трагедия.

 

 

Аз, като гражданин изказвам пълното си несъгласие с акта на господин Георгиев и настоявам за ясна позиция от ваша страна по този казус. Такива постъпки не трябва да се толерират и показват като ПР акция.

 

 

С уважение

Богомил Шопов

 

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

83 мнения за “Не купувайте продуктите на „Белла“ – България. Tе са убийци.”

 1. Незнам кой спазва тези закони. В с. Джерман, общ. Дупница, на ул. ‘Кирил и Методий’, Стойчо Неофитов стреля по беззащитни кучета и котки с флоберка, това става в населено място през деня към 2 или 3 часа и в присъствието на деца и хора. Закона забранява стрелбата с флоберка в населено място. Същия човек проявява жестокост към животните на съседите си като използва незаконно притежавана флоберка, закупена от сина му от местен ‘търговец на оръжия’. Кой ще го съди за жестоко убиване на беззащитни животни, стрелба в населено място и незаконно притежавана флоберка?

 2. Pilot а ти какво направи по въпросите които зададе? Не са $60К причината всички да зеят, а липсата на човещина… Пари се печелят и се губят, но изроди като тоя колкото по бързо ги „отстрелят“ толкова по-добре. „те“ винаги са разрешен дивеч, фатката е колко му стиска на ловеца… Kill’em ALL

 3. След като животните така или иначе, са били разрешени за отстрел, просто на човека му се е усмихнал късмета. И ловци и риболовци го правят, и повечето обичат да се снимат с трофеите си.

  Струва ми се че тук ключовата дума е $60 000 – дразни ви факта (типично по български), че човека е богат, и вместо да седи с празни джобове пред компа, и да драска в разни безмислени блогове, той е решил да си направи кефа, похарчвайки дребна сума за удоволствие.

  Мога да ви уверя, че му е точно през оная работа, дали 50 или 500 човека ще спрат да потребяват продуктите на БЕЛЛА, там нещата му са така подредени, че това няма НИКАКВО значение.

  А че всичко това, особено кървавите снимки с убитата мечка е грозно и противно, както и убийствата на живи същества въобще, спор няма…както е гпозно и противно повечето от случващото се в държавата ни въобще. Продажни мазни политици, подкупни прокурори и съдии, нефункционираща съдебна и полицейска система, разграбена и разрушена държава, умиращи болни деца, фалирало здравеопазване, изкривено образование и т.н.

  И тук е момента да Ви попитам : Какво направихте вие, та това да не е така ? Седите си на топличко пред компютърчетата и гръмогласно се възмущавате в Интернет пространството ? Оплювате тоя и оня седнали удобно на столчето, с кафе в ръка ? Бойкотирате това или онова…но пак от столчето, пред компа.

  За всичко това сте виновни именно ВИЕ, добре хайде, виновни сме всички НИЕ ! Виновни сме, че допуснахме родината ни да стигне до тук !
  Помислете по това, когато се възмутите или бойкотирате следващия път…

 4. Не мога да повярвам колко много простотия изчетох!
  Не обичам и не купувам кремвирши. За съжаление сега за известно време ще го правя от солидарност с хората, които са оплювани поради следните причини:
  1) Смаян съм, че досега сте си купували кремвирши, поради факта, че някои от собствениците на компании са ловджии или не, респективно отстрелват дивеч или не.
  2) Изненадан съм, че очаквате от хората да спазват правила, които избираните от Вас законодатели не приемат и се сърдите на хората, а не на законодателите.
  3) Учуден съм, че бойкотирате този, който е успял да направи нещо ( или може би си мислите, че да убиеш бяла мечка е детинска игра), а се възхищавате от тези, които правят нещо пошло ( освен ако не мислите, че да публикуваш снимка на убита бяла мечка е геройство!?)
  Дерзайте!

 5. изруд мръсен!! хора като този ме карат да ме е срам, че съм човек и да мразя ближните си…

 6. Напълно съм съгласен с човека публикувал това писмо тези работи ас грозни. а ние ги правим ПР акций

 7. Днес убиват една бяла мечка ,вчера крадоха и ни лъгаха ,а утре ….какво ще е ? Сигурно някой дете ,което ще се нуждае от сложна операция и нито държавата,нито бизнесмените ще се отзоват.Нека да каже този хубостник дали е осигурил
  13 -а заплата за работниците си.За да могат родителите да им купят по една детска играчка Мече

 8. Ако беше толкова умна ли? Нямаше да ни прости ли? Що за простотии извинявай, Ясен?!

  А ние ако бяхме малко по-умни, изобщо нямаше да има такова понятие като застрашено животно, растение или каквото и да било подобно. Нямаше да има проблем като глобално затопляне, дупка в озоновия слой и замърсяване. Нали уж ние се водим разумни същества и би трябвало от нас да зависи опазването на природата и околната среда.

  И още нещо не ми е съвсем ясно, какво точно означава „една от дванайсетте мечки предвидени за годината“, кой е тоя който разполага с правото да взима решения коя мечка има и коя няма право да живее. И изобщо за кои се имаме ние та си позволяваме да предвиждаме животни за улов, само и само да може някой си недорасъл идиот да си хване пушката и 60-те хилки и пресата да го изкара едва ли не национален герой.

  Аман от простотия само това мога да кажа.

 9. http://georgi.unixsol.org/diary/archive.php/2007-12-17
  Чета из писанията в блогосферата (как я мразя тая дума…), че нещо се газират около случката „Собственика на Белла България, еди кой си, убил бяла мечка и пуснал снимка с улова си“. Чета призиви за бойкот на продуктите на фирмата му, отворени писма и какво ли още не.

  Човека си платил $60k и отстрелял една от дванайсетте мечки предвидени за годината. Ключова дума предвидени. Щом някой е сметнал, че от застрашените бели мечки могат да се отстрелват по еди колко си на година и човека се е вредил, да е жив и здрав. Пък и явно може да си го позволи. Не виждам нищо лошо в това.

  Сега, фактът с подобна постъпка да си правиш PR пускайки снимките е съвсем отделна бира. Естествено, че това е гигантска глупост и просто не е трябвало да го прави. Едва ли призивите за бойкот ще му попречат нещо на човека, а и от какъв зор ще го бойкотирам защото си има хоби?

  Има си съвсем друга причина да не се купуват продуктите му, разните там „колбаси с месо“, „майстор педалис“ и бутер „тесто“, причината е тривиална – защото са боклуци. Пък шефчето ако иска да стреля по зелени човечета, пак слабо ще се развълнувам.

  Криворазбраната екология и зоофилия. На мечката ако и паднете сигурно няма да ви прости, ще се отнесе към вас вероятно твърде нехуманно даже. Ако беше токова умна нямаше да е на изчезване.

 10. Аз и досега не съм си купувала боклуците на БЕЛЛА, но сега ще разкажа и на майки, лели, баби и т.н. Постъпката наистина е малоумна, а още по-малоумно от страна на този „човек“ е да разпространява информацията прилежно из всички медии. А това, че журналистите са вече само инструмент на ПР е ясно и случаят го потвърждава за пореден път! отврат!!!

 11. Наистина какви добрини можеха да се направят с тези $60000… Повече коментари са излишни! VPD се присъединява към бойкота на стоките на Белла.

 12. Гнусно. Тъжно е, че такъв човек разполага с толкова пари.

  Никога не са ми харесвали повечето от продуктите под шапката на „Белла“, но вече старателно ще ги отбягвам.

 13. честно казано не ми се вярва от продажбите на няколко продукта да се спечелят толкова пари, че да можеж да си позволиш да ги харчиш безразборно и за такива „изгъзици“.Както всичко в България и тези пари са банбитски и какво може да се очаква тогава от един бандит? Закони тук няма, а и да има те не се прилагат нъм подобни човекоподобни.Със същия успех той би могъл да се снима и с човешки труп.

 14. Няма лошо да си богат, да си харчиш парите както си решиш, ама да си такъв малоумник, че да се хвалиш с такова геройство- просто нямам думи! Интересно ми е как точно е убил мечката, сигурно са му я вързали с мишена на гърдите! Не мога да повярва, че с моите пари съм помогнала на подобен малоумник да се изфука пред себеподобните си! Даже не му е дошло на ума да си наеме свестен PR, за да му кажат как се излага! Пфууу, жалък е!

 15. НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СИ КУПЯ ПРОДУКТ НА БЕЛЛА, НИТО НЯКОЙ ОТ БЛИЗКИТЕ МИ ЩЕ ГО НАПРАВИ!
  Няма лошо а си богат, ако си предприемчив, няма лошо да си хар

 16. тоя пловдивски колбаски бек, незнам как му позволяват да завземе пазара…трябва да умре, че като гледам взе да се разпростира по Света.
  Ама и тея къде продават мечките са за обстрел!!!

 17. Този трябва да бъде осъден за действието си! Да му се невиди има закони които защитават белите мечки.Акъла ми не го побира как е успял да го направи,как са му позволили о.О 60000$…за да убиеш животно…много тъпо.Да ги беше дал тия пари за деца за болни хора.Има толкова домове тук в България които имат нужда от помощ.абеее….не искам да се ядосвам повече с тъпи СЕЛЯНИ!

 18. Свежо: Този блогпост, ако се поразпространи повече, може да се получи доста сериозна анти реклама. Това е показателно, за нарастващото влияние на интернет обществото и още по-конкретно – блогърите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.