• Не купувайте продуктите на „Белла“ – България. Tе са убийци.

  Собственика на „Белла“ България – Венцислав Георгиев e убил бяла мечка за да покаже какъв мъж е и даже се хвали с това:
  /снимка: Стандарт/

  Белите мечки са заплашени от изчезване, поради действията, които ние всеки ден правим. Има много малко останали бройки и е престъпление да се отнасяме така с този вид.

  През март 2006 година международния съюз за защита на природата, обявява белите мечки за застрашен вид. Това, че България не членува в тази организация, не означава, че можем да правим каквото си искаме.

  Снимките са от блога на stoilov

  Eто и с кои търговски марки оперира „Белла“:

  trade.png

  P.S Оказа се, че все пак България членува в тази организация, ето членовете:

  – Министерство на околната среда и водите

  – Фондация „Биоразнообразие“

  – „Природен Фонд“

  Тогава си позволявам да изпратя това отворено писмо до тях и до всеки, които иска да го прочете.

  До Министерство на околната среда и водите

  До Фондация „Биоразнообразие“

  До „Природен Фонд“

   

   

   

   

  Уважаеми дами и господа,

  Пиша ви във връзка с това, че сте членове на Международния съюз за защита на природата. (IUCN). Той със свое решение от месец март 2006 година е обявил бялата мечка (Ursus maritimus) за защитен вид.

   

  От няколко дни в българската преса се появиха много снимки и PR материали за това как собственика на „Белла“- България, Венцеслав Георгиев, се хвали с това, че е убил бяла мечка на специален лов.

   

  Глобалното затопляне, за коeто всички сме виновни, създава достатъчно грижи на популацията на бели мечки. Според същата организация в която и вие членувате, се очаква до 2080 година този вид да изчезне напълно от определени региони за земното кълбо, което само по себе си е трагедия.

   

   

  Аз, като гражданин изказвам пълното си несъгласие с акта на господин Георгиев и настоявам за ясна позиция от ваша страна по този казус. Такива постъпки не трябва да се толерират и показват като ПР акция.

   

   

  С уважение

  Богомил Шопов

   

 • Готви се нов национален протест на 14.01

  От тук таме, чувам, че се готви протест за 14.01 – датата в която народните избранници се „връщат на работа“ – има призиви в форума на шоуто на слави, в бг-мама и още на 3-4 места.
  Въпроса е дали след като се налющим с пържоли и се налочим с вино по празниците пак ще мислим така.

  Хляб и зрелища държавата ни е усигурила, дали ще искаме да й покажем, че все пак нещо не е наред?

  Повече за протеста, можете да видите тук.

 • Бунтовно ли ти е, брате

  Доста хора в блоговете си и по медиите се чудят защо в България няма бунтове като в Гърция, като поводи за това има много.

  От друга страна полицаите, които нямат акъл  (повечето) да започнат някаква друга работа, искат увеличение на заплатите, като, ако не знаете, минималната заплата при тях е около 650 лева. А най-високата стига до към 1700 + разни добавки.

  Ще станем ли свидетели на това хрантутниците , които са 50 000 (!!!) в цялата страна (за разлика от Гърция – с 30 000 и по-голямо население от нас) да отидат да пушат цигари пред министерството, което пък с медийната си игра с отмяната на акцията, нагнетява още повече напрежението.

  Кой ще се бунтува е въпроса, дали тези, който не са доволни от полицията, която вместо да си върши работата, си бие чекии по цял ден или полицията, която не е доволна от гражданите си, защото не им дава повече пари.

  Омагьосан кръг, брате.

 • Според британското външно министерство в България има много тероризъм

  Ако сте британец или британка или живеете в тази държава, но не сте поданик на Кралицата и искате да пътувате към България, първото място което бихте посетили за съвет е сайта на министерството на външните работи.

  Избирайки България, попадате на ето това:

  There is an underlying threat from terrorism.  Attacks could be indiscriminate, including in places frequented by expatriates and foreign travellers.

  Айде британци, идвайте насам, ке ви мелим :(

  Ето и какво имат като дефиниция на тероризъм:

  What do we class as terrorism?

  Terrorist attacks include:

  • suicide operations
  • hijackings
  • bombings
  • kidnappings
  • shootings
  • attacks on commercial aircraft and ships
  • use of chemical, biological, radiological and nuclear materials.
 • Дайте ми една разумна причина за какво са ви моите данни

  До депутатите и тарикатите, мевератите и дансатите

  Господа,

  Дайте ми една разумна причина за какво са ви моите лични данни. За какво ви е да знаете с кого съм си говорил по телефона през изминалата една година, с кого съм си комуникирал електронно през изминалата една година, какви IP адреси съм използвал, какви пръстови отпечатъци имам или какво е ДНК-то ми?

  Неразбиращ

 • „Скайп“ призна, че в Китай разговорите се записват

  Значи технически и юридически нещата могат да станат под натиска на правителствата. Ей това е най-страшното.

  Като знам, че сме тръгнали към Китай по отошение на дигиталните ни права, няма да се учудя и в Европа да се появи такова нещо.

  Четете тук

  Доколкото имах информация от компанията се бяха заклели, че никой не може да прави тези неща, които сега се появяват, че са правени. Дори ако не се бъркам, някой беше споменал, че и полицейски органи за били отпращани, заради законодателството на държавата в която е регистрирана компанията.

  Мен юридическите неща не ме интересуват, важното е че в една страна СКАЙП записва разговори и прави анализ на целия трафик, за да може да реагира на ключови думи и да ги предава на недомократичен режим. Това се случва !!!

  Хъх?!?

  Най-тъпото в случая, че хора борещи се за демокрация, за свободата в Тибет и други дисиденти са били хванати, съдейки по информацията, че те са считали програмата и протокола за „сигурен“ и са вършели част от дейността си свободно и без страх и че властите са слушали точно за тези думи. Абе … майната им на програмите със затворен код.

  А дали Skype е сигурна и за бизнес комуникация? А дали не се събират данни и някъде другаде? Едва ли, но не съм сигурен вече …

  Единствения сигурен начин за комуникация остава Jabber с PGP. Скоро ще излезе документ, как да се използва този сигурен начин от „Електронна граница“. Ако сте забравили, вече има документ за това как да се защитим от мониторинг на трафика, намиращ се тук.(PDF)

 • Белла – „Спаси Живот“ – има ли разлика между човешкия и живота на мечката

  Току що получих е-мейл от представител на маркетинга на Белла, че си били пуснали блог и имали нужда от мнението на ‘влиятелен блогър’ като мене.

  Видях им блога и попаднах, че се били включили в кампанията ‘Спаси Живот’, любезно им предложих да си сложат и този стикер, за кампанията, която явно са забравили:

  белла

  Явно за наглеците има разлика между човешкия живот и този на другите живи същества. Аз и доста хора около мене продължаваме да не използваме продуктите на Белла, направи го и ти. Не подкрепяй убиици!

  Тъй като гледам, че са започнали кампания в една определена плоскост, мога да предвидя, че следващата им стъпка е съдебно дело срещу някой блогър или вестник за това което е писал за тях.