Да съдя ли БТК или да

Ето ситуацията:
– Отивам да си искам Интернет от БТК – ADSL, те ми казвам, трябва ви телефон, викам добре
– Пускат ми телефон след 1 месец премеждия и отивам да си взема ADSL пакета
– Всеки път си питам дали има проблеми, дали ще имам Интернет (защото аз за това искам да ползвам услугите им) и т.н
– вземам си пакета щастлив, че най-сетне ще имам Интернет (смятайте колко е зле положението щом упрях до ADSL), подписвам протокол, чакам 48 часа да го активират
-нo ….. се оказва, че няма техническа възможност, някой се бил объркал и т.н (не че ми се обадиха да ми кажат. Аз си чакам и рестартирам модема през половин час)
-сега закривам всичко – телефон, пост и т.н, но таксите по тази операция са към 80 лева и то за нищо.
Мисля, че са ме подвели да им ползвам услугите с гаранцията ще че имам Интернет, тоест това за което отидох и даже ми дадоха да си инсталирам.

Сега трябва да платя 80 лева за упражнението им по доставка на някакви услуги

37 мнения за “Да съдя ли БТК или да

 • Reply Н. 07.04.2010 at 12:33

  Здр.
  и аз имам проблемчета от подобен род и затова бих ви помолил ако някои иска да направим нещо и да се съберем и да се пуска съдебен иск като общо и така мисля че ще бъдем по пробивни и бихме ги накарали да разберат че несме овце и си знаем правата.
  av_nachev@mail.bg
  villarai@abv.bg
  Начев

 • Reply Изнервен 16.03.2010 at 21:15

  На всички, които ще прочетат това ще дам един приятелски съвет: НИКОГА НЕ ПОЛЗВАЙТЕ УСЛУГИТЕ НА БТК – ЩЕ ВИ СКЪСАТ НЕРВИТЕ ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ !!!

 • Reply piar 13.03.2010 at 10:03

  Наглоста им граници няма (БТК) Вчера отивам е един техен център да преключа веднъж за винаги договора си както те ме съветваха да е точно около датата 14.03.2010 , и с какво смятате ме изненадаха (не че не очаквах удари под пояса)софтуера им в момента се бил обновявал да съм дошъл другата седмица да се надявали че ще им го оправят,аз естествено и казвам че крайният срок е 14.03. -това било положението.За мой късмет бях с двама мои приятели от друг град с които щяхме да пием кафе но и те се същисаха от наглоста им и им казахме че няма да напуснем офиса им докато не направят нужното в случая. Среща с управителя който в момента правеше договор за нов клиент ,чакане 30 мин, но оная управителката не се напъва да бърза след още 30 мин. задаваме въпроса само управителя ли има право да сключва договори при положение че други трима седяха и си чоплиха носовете без работа ,“който е почнал с един договор трябвало той да си го довърши“при което ги блъфирах че всичко се записва и че ще се обадя на месната телевизия заради техните безобразия. управителката изчезна някъде и след 10 мин. и о боже чудеса извадиха се бланки почна се едно бързо попълване на документите и за по малко от 5 мин бях готов, с документ че съм подал заявление за отказ от всички услуги на БТК. А щях да забравя преди да почнем да пишем се почна „Вие сте ни лоялен клиент и ви предлагаме същата услуга само за 13 лева а досега 5 години под 40 лева нее било.Та кафе с моите приятели не пихме но …..Та в заключение трябвали да се прекратява договор с БТК не ходете сами въоръжете се с търпение и свободно време,лъжат ви винаги затова не им вярвайтеи като разберат че сте прекалено упорит омекват.Това е от мен

 • Reply piar 15.02.2010 at 16:03

  Вече една година ме прекарват тия от БТК и сега тая година отивам в офиса им и искам да си пусна молба да не ми подновяват договора който изтича на 14 април , те НЕМОЖЕ така ще чакаш като му дойде времето и тогава да, ама 14 март се пада неделя ко праим в този случай още една година ли . От други форуми дават съвет да се прекрати договора 10 дена по рано за да се размина с поне една неустойка ама да е сигурно.И служители те им се държат толкова нагло с клиентите си които искат да ги напускат че те правят на ненормален.А по медиите пишат че са изловили всички от НАГЛИТЕ – е нее вярно има едни дето още шават на свобода.

 • Reply Любомир 01.12.2009 at 0:03

  Който има ADSL нека знае, че ако реши да прекратява договора, трябва да го направи един месец преди да изтече. Иначе се подновява за една година и ако не ти трябва, плащаш неустойки! Внимавайте! Дидо, никой няма нищо против да си плаща абонаментна такса, ама да те обвързват с едногодишен договор и да плащаш неустойки, ако искаш да се откажеш по-рано, че на всичкото отгоре ако истървеш срока за писмено прекратяване на договора, да ти го натрисат наново за една година, това си е направо ужасно! Голяма грешка е тоя ADSL! Бегайте далече!

 • Reply Antani 10.12.2008 at 23:15

  Zdraveite.Az ne za6titavam BTK no kato ne vi oturva vzemete si ADSL ot Globul i toi su6to predlaga ADSL uslugi da vidite za kvo stava vupros.Ne vi e nujno da pla6tate taksi nito kabel 6te imate i t.n.t.A za ka4estvoto i skorosta posle 6te govorim.

 • Reply дидо 08.12.2008 at 18:41

  всички тук пишат не знам кви си неща

  не ти трябва да съдиш БТК
  просто не си плащай
  по закон няма начин
  да осъдят някой за сума
  по малка от 1 мин заплата

  а относно това 4е
  си плащаш абонаментна такса
  за кабела и отделно за ADSL
  4е нали тези
  телефонни кабели – чифтове
  имат нужда
  от обслужване
  профилактика и ремонт понякога
  или просто някой трябва
  да върши това
  за бог да прости

  и GSM -а си като плащаш
  пак има абонаментна такса
  що не питаш нея
  не мога ли да не я
  плащам

 • Reply ilianskim 07.10.2008 at 11:27

  Аз имах също подобен проблем, но тогава в БТК/вивател ми казаха за АДСЛ, че няма да стане, защото вилата се намирала в място където телефонната централа не позволявала АДСЛ, а за вивател 3G ми загатна консултантката, че няма да имам най-вероятно интернет и така се разминах с плащането и чакането на вятъра :) Исках да пробвам, но като нямам право да прекъсна договора с оператора за 3G интрернет реших да не рискувам.

 • Reply ris 07.10.2008 at 0:51

  Пък аз се чудя дали да ги съдя след като ми спират през всеки от последните 7 месеца бизнес телефона, щото не съм го платил. Явно не си записват, нито предават, че съм им дал право да си теглят парите директно от банковата сметка (т.н. незабавно инкасо). Вече ограмотих 6 служителки, но ефекта е същия. Дали напускат, дали има нещо друго (или няма никой ?) – . . . .

 • Reply ivo_isa 06.10.2008 at 20:02

  Осъди ги! Заслужават си го.

 • Reply Христо Блажев 05.10.2008 at 13:00

  Бого, аз имах същия проблем, но в крайна сметка все пак ми пуснаха нета. Цяла седмица се моткаха и ту проблемът бил при мен, ту те имали технически проблеми. Накрая все пак се усетиха, че минават всички граници и ми пуснаха живителния извор на информация, че още малко и щах телевизия да почна да гледам :).

 • Reply Георги 05.10.2008 at 9:50

  И аз не съм доволен от ослугите им. Когато и аз си взех пакета, уш трябваше 48 часа да се активира, но чаках 2 дена отгоре след 48-те часа. И аз много съм им насъбрал напоследък. Мисля, че не се вършат работата колкото могат.

 • Reply Puflet 04.10.2008 at 23:39

  @Невен – не е нужно да имаш телефонен пост за да ползваш xDSL. Нужен е просто меден чифт (или 2), и модем от страна на клиента. Това че БТК те задължават да им плащаш месечна такса за гласови услуги, като условие за ползване на ДСЛ е пълна глупост!!!!

  @Бого – съди ги мамицата им!!! Само това заслужават.

 • Reply just no one 04.10.2008 at 23:09

  :) Чл.38 от Закона за защита на потребителя – един вид за те подвели, което е довело и е повлияло на твоето икономическо поведение :)

  Извини ме за нахалната забележка, но „упрях“ се пише с „о“ :)

 • Reply neshev 04.10.2008 at 22:45

  Обърни се към защита на потребителите или към съда защото парите, който си платил трябва да ти бъдат върнати Аз имах подобен проблем с Кейбъл тел и бързо го разрешихме с помощта на по горната инстанция

 • Reply nikolai Velchev 04.10.2008 at 21:38

  Az imam podoben sluchai s GSM –Mtel–

 • Reply asdf 04.10.2008 at 20:22

  Разбира се, че трябва да ги съдиш.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.