Уморен съм

Уморен съм след 6 месеца планиране на „Свобода, а не страх“. Въпреки всички негативни мнения, аз считам кампанията за успешна, поради тези причини:

Винаги мога да намеря с нещо да не съм доволен  или да си намеря причина да не направя нещо или да мисля за отрицателните емоции и реакции, но по-важно е да видим положителното…

1. Събрахме се повече хора от колкото предния протест пред ДАИТС. Имаше доста влиятелни хора и хора с позиция, която се доближава до нашата за свободата в Интернет.

2. Успяхме да намерим начин да започнем работа с няколко добри формации – като „Зелените“, например

3. Успяхме да спрем доста от предложенията в Телеком пакета е Евро-парламента

4. Имах доста разговори с евродепутати и с наши такива и имаме план за действие по проблемите с монитринга на Интернет, по софтуерните патенти и по използване на отворени стандарти

5. Получихме добра медийна подкрепа, която показа, че въпреки всичките проблеми на протеста, той си е граждански и няма нищо общо с БНС и ФАБ и всеки, който е решил да си излее душата, като друго не може да прави, макар че в доста медии се появиха неща, които и аз не знам как са си ги измислили, а уж би трябвало да пишат за действителността (чух, че не ние, ч партия е организирала протеста, че имало само нацисти и такива неща, тъпо, но има и некадърни журналисти).

Уморен съм, но НЯМА да се откажа да продължа да работя за себе си и за всички, които ми вярват малко и са готови да работим за свободата в Интернет и другите ни задачи.

Това е!

33 мнения за “Уморен съм

 • Reply Тимур Ф.А.Б. 20.10.2008 at 12:16

  Селин, явно има някакъв проблем с твоя доставчик, аз пробвах от две места и се отвартят без проблем.

 • Reply българин 20.10.2008 at 2:45

  Ако има следваща проява в никакъв случай не трябва да се оставят фашистите да демонстрират с нас. Аз просто си тръгнах като ги видях. Абсурдно е да маршируваме в защита на свободата в интернет с подобни изверги. Фашистите се борят за абсолютното унищожение на всяка форма на свобода. Те са достатъчно безкрупулни, за да се мъчат да използват каквито и да било прояви, за скапаната си пропаганда.

  Следващия път трябва хората да издигнат анти-фашистки лозунги и после снимките да се пратят на ‘съратниците’ на БНС от западна европа. Спец. на немските и италианските нео-нацюги, дето наливат пари на Расате. Като му спрат кранчето ще видим дали ще се влачи пак по протести.

 • Reply Седмицата в линкове (2008-10-18) | .:: ju ::. 19.10.2008 at 13:19

  […] Уморен съм | Блог на Богомил ‘Бого’ Шопов […]

 • Reply Селин 19.10.2008 at 12:20

  Не ви бачкат сайтовете, само Индимедия се отваря. Тия линкове още като Ви прочетох коментара се опитах да ги отворя, нищо не стана, не става и сега.
  Каузата на Зелените е именно опазване на природата и на човешките права. На мен това ми се струва достойна цел, за Вас не знам. И цел, включваща в себе си „Свобода, а не страх“, защото случващото се е именно погазване на човешките права. Познавам Зелените лично и вярвам, че намеренията им наистина са тези, които изричат, а не заграбване на власт, какъвто обикновено е единственият копнеж на типичния роден политик. Но Зелените не са типичните родни политици, унищожаващи природата, крадящи народа си и избиващи се помежду си като типични мафиоти, каквито са си. Затова моля не слагайте всички под общ знаменател. ;)

 • Reply Тимур Ф.А.Б. 15.10.2008 at 20:22

  http://a-bg.net/new/
  http://sm.a-bg.net/
  Евентуално и http://bulgaria.indymedia.org/
  Един съвет към господин Шопов – не разчитайте на казионни медии и партии, било то и зелени. Журналисти и политици биха могли само да ви използват за техните си каузи, но не и наистина да помогнат на вашата.

 • Reply Селин 15.10.2008 at 14:05

  Този Тимур много хуАво ни обясни да видим сайта им, ама аз такъв не намерих. Само някакви неактивни линкове.
  Както и да е.
  Димитър, идеята е чудесна.

 • Reply Димитър Узунов 15.10.2008 at 12:43

  Аз предлагам по-лесно решение – при следващата изява против следенето да се сложи една черно-бяла снимка от нацистка германия и надпис в розово. Може да твърдят че не са нацисти, но щяха ли да се яват на анти-нацистко събрание?

  Примерно следния вариант:

  Огромна купчина трупове от концентрационен лагер и свастика някъде на снимката. Отдолу написано – те не знаеха до къде ще доведе следенето след 10 години..

  Този конкретен вариант може да отврати някои заради своя паникьорски характер, но сещате на къде може да се отиде..

 • Reply parazit 15.10.2008 at 10:59

  Бого, за следващия пртест да знаеш – заявление в общината за протест се пуска за да се пратят полицаи, които да защитават протестиращите и да предотвратяват безредици.
  Т.е. мисля, че беше в правомощията на МВР да помоли представителите на БНС да се разкарат и ако се наложи да ги отстранят. Щеше да стане още по-хубаво медийно събитие.

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 15.10.2008 at 10:36

  Моите предпочирания са си моя лична работа и това няма нищо общо с протеста. А идването или не идването е твоя работа свързно с твоята позиция.

 • Reply митингуващ 14.10.2008 at 16:59

  Бого, а ти още ли си разузнавач –
  „завършвайки с отличие двугодишната школа към Българската армия със специалност ‘Електронно разузнаване и Борба’.
  Следват 5 години в Армията, където работя на места като Горна Оряховица, Банкя и Русе.“

  Затова те попитах СЕГА с кои си? Защото на Протеста ти каза не само, че е граждански, но подчерта несвързването му с никоя партия!!!
  А чак сега ти казваш, че си свързан с партии.
  Ама не го знаех преди Протеста – просто нямаше да отида.

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 14.10.2008 at 8:56

  @митингуващ: Аз съм бил и на конгрес на социалдемократите, бил съм и на среща с НДСВ, говорил съм си и с хора от ГЕРБ, а веднъж бях на едно място и с президента. Да не забравим, че бях и на концерт на Металика. Да не забравим, че сред протеста имах среща с представител на земеделците..

  Работата, която върша изисква да се потопиш в партийната помия, няма начин.

  Протестът е граждански, защото се организира от граждани, всеки вярващ или не вярващ в някаква идея, но всички обединени от свободата в Интернет.

  А да, срещнах се и със Зелените. Хм, кво ша праим сега. А си говорих и със шведски лобисти, лелееее.

 • Reply митингуващ 14.10.2008 at 8:42

  Бого, защо на протеста каза, че е „граждански“, а премълча, че предния ден си бил с Мария Капон – партия на Бойко Борисов? А през август пак си бил с нея.
  Не излъга ли хората?
  И с кого си впрочем.

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 14.10.2008 at 8:14

  @kanas: A какво точно си направил за „Свобода, а не страх “ кампанията?

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.