Уморен съм

Уморен съм след 6 месеца планиране на „Свобода, а не страх“. Въпреки всички негативни мнения, аз считам кампанията за успешна, поради тези причини:

Винаги мога да намеря с нещо да не съм доволен  или да си намеря причина да не направя нещо или да мисля за отрицателните емоции и реакции, но по-важно е да видим положителното…

1. Събрахме се повече хора от колкото предния протест пред ДАИТС. Имаше доста влиятелни хора и хора с позиция, която се доближава до нашата за свободата в Интернет.

2. Успяхме да намерим начин да започнем работа с няколко добри формации – като „Зелените“, например

3. Успяхме да спрем доста от предложенията в Телеком пакета е Евро-парламента

4. Имах доста разговори с евродепутати и с наши такива и имаме план за действие по проблемите с монитринга на Интернет, по софтуерните патенти и по използване на отворени стандарти

5. Получихме добра медийна подкрепа, която показа, че въпреки всичките проблеми на протеста, той си е граждански и няма нищо общо с БНС и ФАБ и всеки, който е решил да си излее душата, като друго не може да прави, макар че в доста медии се появиха неща, които и аз не знам как са си ги измислили, а уж би трябвало да пишат за действителността (чух, че не ние, ч партия е организирала протеста, че имало само нацисти и такива неща, тъпо, но има и некадърни журналисти).

Уморен съм, но НЯМА да се откажа да продължа да работя за себе си и за всички, които ми вярват малко и са готови да работим за свободата в Интернет и другите ни задачи.

Това е!

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

33 мнения за “Уморен съм”

 1. никак не ми допада да ме наричат нацист особено след като поне в интернет (тъй като съм от страната) а и извън съм направил повече за „свобода а не страх“ от тия недоносчета дето плюят тука вие нямате ниаква позиция освен да нареждате единствените на които им пука за проблема и най важното го разбират ние Българските националисти много сте жалки с тия изявления ….. ма това и сами си го знаете ? ? ?
  а за Боян Расате кава е тая омраза оставям на блиогарите да се досетят за кава омраза от страна на драскачите става на въпрос …безгранична … не логична ….

 2. @тимур: Аз пък съм оптимист и то понякога мнооого оптимистично настроен такъв и затова се разочаровам доста :) Мерси за мнението.

 3. Поздравления, Бого! Никога не може всичко да е съвсем наред – малките детайли и спънки не променят основната цел… Браво за упоритостта ти!

 4. Ами да се надяваме, че сте си извадили правилните изводи от случилото се. Също така се надявам да намерите начин да събудите интереса на повече хора – и аз бих се чувствал по-добре ако знамената ни се губеха в голяма тълпа, вместо да изпъкват на фона на разни фашизоиди и шайка неадекватни журналисти. За съжаление обаче ми е трудно да съм оптимист.

 5. @тимур: Ние работим по това направление още от 2004 година в една или друга формация, така, че нека не гледаме кой е пръв, а какво сме постигнали.
  Има много начини за достигане до обикновените хора, макар, че аз смятам, че всеки е специален сам по своемо и единият такъв беше протеста, има и други, които работят в момента (като даване на гласност, информиране, работа с групи хора и много други), така, че не приемам критиката за това, че не сме си свършили работата, а що се отнася до това, че не е организиран добре – виж ми следващия материал.

 6. Само не слагайте ФАБ и БНС под един знаменател, ако обичате. ФАБ дойде да подкрепи протеста, а БНС – да ко окупира. Никой от анархистите не е врещял по мегафон, нито се е карал с вас и или се е занимавал да ви обяснява, че червено-черното знаме е символ на борбата срещу системата от 19 век насам. Ако разгледате снимки от протестите в Европа ще видите, че въпросните знамена и там не липсват. А пък ако разгледате в. „Свободна мисъл“ или сайта на ФАБ ще забележите, че сме се обявявали против новата ДС и следенето на гражданите далеч преди вие, драги блогъри, да се усетите, че става нещо нередно. Това е и причината да дойдем организирано на протеста, макар да имаше съмнения – за съжаление оправдани – относно организацията на мероприятието. Вместо да се успокоявате, че сте се запознали с няколко „влиятелни“ души, по-добре се замислете защо не успяхте да стигнете до обикновените хора, които са най-засегнати от проблема.

 7. Поздравления и за идеята, и за организацията! Мога да си представя какви усилия е струвало всичко това на Бого Шопов. Що се отнася до ордата на Расате, струва ми се, от тук нататък тя ще бъде проблем и на други организатори на граждански прояви. Сега след като всички са предупредени, сигурно следващия път ще се намерят хора, които да противодействат. С малко мисъл и малко идеи, както пише на шапката на един блог.

 8. Казахте че трябва да се коментира, ето коментирам! :-)

  Не е зле да има някой антинацистки лозунг следващия път – в розово. Така няма да ги има БНС/Гвардия. Ако го нямаше „Не искаме ДС 2.0“ можеше и Атака да дойдат ;-).

  Иначе мина добре. Аз се изкефих на разДАНСителя, времето беше чудесно, беше ми хубаво да видя някои познати хора..

  Кои бяха първия журналистки екип с камера? Те като че ли най-хубаво отразиха събитието..

 9. Първо мисля, че така и не те поздравих за всичките ти усилия, така че сега се поправям.
  Второ партия Зелените наистина се оказват много сериозни хора с добри перспективи. Харесва ми подхода им.

  Поздрави,
  Станислав

 10. Хубаво е, че има хора като Вас, Бого. Всъщност, добре, че дойдоха феновете на Расате, за да схвана от личен опит нещо много важно – а именно, как с нахалство се подменя волята на хората. Брилянтен урок.

 11. Поздравления за всичко, което си направил за организацията на протеста. Вярно, щеше да е по-добре без нацистите, но и така протеста си се проведе и беше отразен от медиите, което е важно в случая.

 12. Моите поздравления за упоритоста. При следващия протест да се поканят повече неправителствени организации.

 13. Бого, thumbs up!
  За фашитата — не може да се укротят, ни да се изолират. Ако има активно отношение към тях, те ще го използват за своя полза.
  Според мен за следващите прояви могат да бъдат туширани, като се направи още по-мащабно предварително разяснение на протеста. Може би дори разяснение на самите медии. Ако медиите знаят, че протестът не е на Расате и ако не го търсят за интервюта там, той няма да се появи.
  Начинът е пълно пренебрегване на расатковци и подобни и масирано разяснение какъв е протестът. Най-вече из Интернет, после в медиите. Да има интерес и да стане нещо „силно очаквано“. Което да се знае ясно, че няма да има общо с нацисти. И ако те се появят все пак, ще са чужди и неочаквани и „не на място“ и за медиите.
  И най-важното — няма да може да излиза, че едва ли не шестваме под знамената им.

  Поздрави за усилията ти! Организацията на такова нещо от сам човек сигурно е смазваща.

 14. @Селин – повярвай ми, нямаше начин, но и признавам си имаше пропуски от моя страна в това отношение.

 15. Писах в svobodata.org, но нека и тук.
  Поласкана съм, че включваш работата с нас към положителните неща. ((:
  Все пак щеше да е много по-добре без нацисти. ): Трябваше да се намери начин да се укротят още в градинката. Това ми е едничкото недоволство от протеста. Ужасно нагли същества са и се бутат постоянно навсякъде по вулгарен начин. Другият път като се прави нещо предлагам предварително изрично да се забранят пронацистки истории.
  Поздравявам те за усилията, които полагаш и за това, че не се отказваш въпреки индивиди като Расате и т.н. спънки. Това е достойно за уважение. Винаги съм насреща при нужда от помощ, надявам се да успея да бъда полезна. (:

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.