Над 50 програми под windows ви слeдят

Шефът на Майкрософт за България се пошегува, че е хубаво народа да си купи ‘Виста’, по време на наградите на bgSite.

Разбира се, че залата разбра за шегата :) Не знам дали знаете, но във Виста има много програми, които събират данни за вас и поведението ви и ги изпращат или до централата на компанията или до кой знае къде.

Капитал са написали чудесна статия по този повод, затова няма да се спирам на този проблем.

Друго нещо искам да кажа. Отнесох доста критики за твърдението си, че Държавната администрация е под постоянен шпионаж, само заради факта, че се използва windows и то щателно натресен от Ники Василев, на огромна цена, но за това също няма да напиша нито дума.

Само, ще ви подканя да прочетете отново материала, сега имайки предвид и новите данни. Дали и всеки от вас, които използва тази операционна система не става заложник по-този начин?

P.S Много съм радостен, че заглавието не е ’50 програми под windows ни (ме) следят’.

One thought on “Над 50 програми под windows ви слeдят

  • Reply katsarov 09.11.2008 at 1:24

    Бого… аз ползвам Виста (и то държа да отбележа – с голям кеф!).
    За първи път ще си дам мнението по темата за „следенето“… мнението ми е „И к’во от това?!“. Като се замислим – ако няма какво да крием какво значение има дали ще ни следят ;) Друг е въпроса, че ако аз поискам да се скрия ония от ДС (ДАНС, ГДБОП и т.н.) могат се фанат за палците. Толкова години като следят разговорите по телефоните та какво?
    Вярно – лошо е да те подслушват… обаче – ако няма какво да криеш с какво ще ти навреди това? Личните разговори с гаджето (което всъщност си има мъж) никой го не грее ;)

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.