Отмениха наредба 40, но …

Добрата новина дойде днес от ПДИ.

Отменена е наредба 40, която от догодина трябваше да въведе в нашето законодателство директивата за събиране и съхранение на данни за електронната комуникация на всички използващи телекомуникационни услуги и Интернет.

Новината, обаче не трябва да ви радва много, защото данните ще се събират по силата на Директивата. Може да се регулира начина на събирането им  и начина на използването им, което с един добър защитен механизъм, може да бъде полезен и на службите, които имат нужда от данните и да запази правата на хората и на потребителите, което да стане с новата наредба, която ще се изготви.

3 мнения за “Отмениха наредба 40, но …

 • Reply Селин 11.12.2008 at 19:25

  Нямат мозък, нямат мозък, ама за гадости винаги им се намира. Така че. :(
  Ех, тамън се зарадвах на новината, влязох тук и като видях коментара на Бого.. :P

 • Reply Добри Божилов 11.12.2008 at 16:20

  Българските полицейски бюрократи нямат необходимия мозъчен потенциал, за да прилагат директно евро-директива. Те не могат да прилоат директно дори собствените ни закони, а винаги чакат съответната наредба. Понякога липсата на наредба е фактическо административно ветиране на закона. Така че споко…

 • Reply Павел Георгиев 11.12.2008 at 13:31

  Според мен трябва да сме доста радостни от отмяната, нищо че скоро ще очакваме новия шедьовър на българските „умуве“ , защото все пак тя трябва е някакъв индикатор за интернет потребителите, че всъщност има нещо нередно в цялата тая история със следенето и прочие.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.