Аз не искам да живея в такава държава

Що за страхливец и идиот трябва да си , за да разпуснеш Парламента и да избягаш, вместо да чуеш какво искат да ти кажат хората дошли да протестират срещу лошите условия, които си им осигурил.

Ама и ние сме магарета и овце, защото търпим всичко това.

Били си били свършили работата за тази година и затова вече било време да излизат във ваканция, че си дадоха и коледни премии, защото били много работа свършили в Парламента.

Хората си протестират щото си нямат друга работа, се върти в главата на почти всеки депутат, що пък да стоя да ги гледам и слушам, като мога да си отида някъде на спокойно и да гледам по телевизията какво става или да пийна една ракийка и да се готвя за празниците.

Въпроса е, че и следващите пак са същия дол дренки и по следващите, може би още за 2-3 мандата. А дали ние можем да се променим и да ги натикаме в кучи гъз или пак ще търпим?

Отговора е повече от ясен – ще търпим и ще пием по една ракийка, псувайки.

Aаа и върнете коледните премии, мислите ли че ги заслужавате. Да, ама вашия работодател в мое лице не мисли, че е така. А и едва ли има някой който да мисли различно от мен.

Малко ресурси:
СЕМ се самосезирал – от блога на доц. Нели Огнянова

39 мнения за “Аз не искам да живея в такава държава

 • Reply dacito 28.12.2008 at 16:57

  Свежо: Ще се върнеш!

 • Reply ivoto 22.12.2008 at 1:15

  Според мен, за да се промени статуквото към градивно, е необходимо вота на Народа да е мажоритарен. За да стане това е необходимо да накараме т.нар. народни представители да променят закона за избора на такива. А това ще е факт като ги принудим да го направят.

 • Reply Бате Зарко 21.12.2008 at 6:07

  Вчера си пътувам с един приятел по околовръстното и попаднахме на сериозно задръстване. Той бързаше и побесня. И какво моля ви се ми се говори – да им еба майката и т.н. Трябва всички ей сега да изключим колите си и да видят ТЕ какво ще стане. Какво ще стане? Аз виждам, че задръстването е от това, че бате ти Бойко строи нов път и колата ти е върху чисто нов асфалт, а като си изключиш колата и не вървиш пътя сам няма да се построи.
  Но не това е лошото, лошото е, че сега се започват показни процеси, които ще ни докажат как правителството се бори с престъпноста и корупцията. Ще уволнят 2-3 ченгета, за убийството на студентчето в С град ще има показен процес, където на тия вандали (не искам да се изразявам по-грубо) ще им треснат една хубава (и заслужена) присъда и това, че от 100 мафиотски убийства не е разкрито нито едно ще се забрави. Ще се забрави и това, че по-опасната страна – заробването на българина икономически си продължава, че днес един нормален, среден българин не може да си купи дом посмъртно, потомствените комунисти забравиха че са такива и приватизират в своя полза България. И кво? както вика един мой приятел след 5 водки – нищо. Избори идват – потомствения комунист ще измисли (схеми дал господ) как и уй в дупе и душа в рая. Имах един приятел капитан от МВР, криминалната милиция, оперативник (най-добрия, почина, лека му пръст) и го питам – как аз знам кой краде, а вие не знаете? Знаем, но…
  Брата на шефа на ДАНС си прави майтап с Българите купувайки общински имот за 80000 лева и го ипотекира веднага за 10 милиона евро. „Аз съм жертва, не знаех, тя чиновничката ме подведе“ Как не знаеш бе, там един апартамент струва м/у 200 и 300 хиляди евро, а ти купуваш 20 декара в Стрелбище на цената на гараж в този квартал. Все едно да имам Порше за 500000 и като ме питат откъде е да кажа – не знам продадоха ми го за 300 лева. Ами защо веднага го продаде за 400000 -еми разбрах случайно, че толкова струва.
  Корупцията е страшно нещо, оня с голямата брада е писал, че за 300% печалба капиталиста е готов да отиде на бесило. Днес това звучи смешно. За 300% не работят и в кръчмата. Сиромашията и несигурноста правят от човека звяр и по-силния, безскрупулният изяжда другите и престава да бъде сиромах. Темата е безкрайна затова свършвам. Няма да чета и редактирам това дето съм го написал, но си е отпускане. Благодаря на всички които са имали търпението да прочетат това.
  П.П. Страх ме само да не би Winter of our discontent да бъде използвана в наша вреда.
  Поздрави на всички.

 • Reply Matza-f 20.12.2008 at 15:22

  Народе,докато не излезеш на улицата никой няма да те чуе! Стига сме се оплаквали един друг,с това държава не се оправя,а с действия!Време е властта да се поеме от млади хора,но не синове на комунисти и не от бивши ченгета.

 • Reply marusia 20.12.2008 at 14:24

  Повече от ясно беше, че избягаха, подплашени от спомена за януари 1997 г. Не разбрах само защо празната сграда се позеше от два кордона плътно наредени един до друг полицаи??? Страхът ще да е бил бая голям.

 • Reply tchavo 20.12.2008 at 12:36

  ами хора помислете единствена по рода си поговорка „наведена глава – меч не я сече“ – българса е помислете малко над нея.
  500 години робство са били достатъчно за да си останем със самосазнанието на роби и точно поради тази причина си траем …

 • Reply цвети 20.12.2008 at 11:40

  защо ни трябват толкова много депутати .те и без това все са на ръба на кворума.тъпи сме че им плащаме заплатите секретарките съветниците колите и др глезотии.на нас ни стигат и 80 народни хрантутника пак ще е същото

 • Reply lin36 20.12.2008 at 10:28

  Мухата най много хапе преде да умре.Идва им края.Трябва да се намери умен човек , който да ни каже как да гласуваме за да ги елеминираме.Те мяма никога да променят закона.

 • Reply TamOlin 20.12.2008 at 0:16

  Свежо: И аз не искам. И гласуване няма помогне, защото всички по улиците са същите като тях, не са извадени от някъде другаде. Всеки, който е имал мозък в главата си, се е изнесъл оттука. При първа възможност ще ги последвам. Не съм се родил мазохист и тази държава няма да ме направи такъв.

 • Reply vanya 19.12.2008 at 21:21

  Мисля, че за всички е ясно, че кризата не е на ниво управляващи, а по-скоро на ниво общество. Защото ако все пак тук се случи някаква революция и управляващите бъдат отстранени насилствено, какво правим после? Нали след това трябва да ни управляват други. Откъде ще дойдат те? На младите, необременени и можещи хора едва ли им се занимава с това. Или бъркам?

 • Reply dacito 19.12.2008 at 19:55

  Свежо: Нищо ново под слънцето!

 • Reply Теменужка 19.12.2008 at 20:27

  Депутатите ще ядът за празниците пържоли,луканки и морски деликатеси,а някои немогат да си купят поне черен дроб или свински черва.
  Б Р А В О на Д Е П У Т А Т И Т Е.

 • Reply Теменужка 19.12.2008 at 20:14

  НЕ ИСКАМ да живея в такава държава,НЕ ИСКАМ и децата и внучката ми да живеят в този АД.
  Как можаха да избягат от народа – уплашиха се,а парите от днешния ден ще вземат като 13 заплата,че много работят.Чудо невиждано и нечувано.На едно куче като му кажеш“марш“ и то бяга,а на тия депутати се чудя какво трябва да й кажеш за да си отидат.А пък дали не си тръгнаха днес завинаги.ДАНООООООООООООО.
  Мисля си ние чакаме да ни пуснат някое левче или стотинка от нашите пари- а те си взимат
  за тях все едно са техни.Ами не сме ли ние работодател на депутатите,ние ги избираме,а защо ние да не кажем колко ще вземат,а те си решават.Идете си господа депутати,не съсипвайте България- знаите че рано или късно има възмездие.

 • Reply doko_06 19.12.2008 at 18:00

  Свежо: Това сякаш точно за нашия случай е писано……

 • Reply AntiVirus 19.12.2008 at 17:55

  На никой не му се живее по този начин. И това рефлектира и върху хубавата ни държавица. Тя по принцип с нищо не го е заслужила, но какво да се прави? Всеки с предложение е добре дошъл да коментира тук.

 • Reply генерала 19.12.2008 at 17:28

  Танковете да излязат, чумичката да ги тресне, ръчичките им да исъхнат…не, сега сериозно:
  1. Протест от 20 трактора не е протест а безредица. Протестуват французите, дори гърците направиха протест като хората. Ние (еле аз поне) ша пием ракийца.
  2. Да си закарат тракторите пред кметствата и банките от които са теглили кредити. Как бакшишите като затвориха центара са кретени (не че не са) а тия са борци за свобода. Ае да си имаме изкривеното тълкуване.
  3. Какво точно протестират и какво искат да спечелят. И аз искам мерцедес ама ако седна пред парламента никой няма да ми го даде. Така произволно да се стачкува оставка и най-малкото безмислено.

  Ае стига драми вече и излишни изблици на неадресирана злоба…

 • Reply nha 19.12.2008 at 16:59

  Така е защото и революциите ни са такива.
  Такова животно като нежна революция няма!Това е.Тия ми са ясни но какви са тези които гласуват за тях?Някой беше казал че
  умните подготвят революциите,смелите ги
  извършват а после простаците управляват.

 • Reply katsarov 19.12.2008 at 16:59

  Интересно, че никой нищо не казва за президентска република…

 • Reply adi 19.12.2008 at 16:57

  Не искам да живея в тази държава, ако това изобщо е държава…Браво на гърците! Протестират хората! Защото са хора! А ние търпим ежедневните подигравки на това правителство! Какви хора сме, бе! Кой да дойде да ни свали управляващите, че те и в ЕС разбраха, че за нищо не го бива нашето правителство, освен да краде. А пък „представителите на народа“ – да бягат от хората. Отивам на протеста…

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.