Дилема

Да не си платя вноската за къщата и банката да я вземе, за да имаме пари за храна

или

Да си платя вноската и да нямаме какво да ядем.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

12 мнения за “Дилема”

 1. Съжалявам нямам регистрация в Арена (триха ми два пъти за неползване/нетеглене месец), но сигурно филма е пиратски.

  Гледал съм първата част на същия. Имай предвид, че в този филм се говори за американските банки, а не европейските. Нашите „континентални“ банки, изобщо не са толкова „развити“.

  Също, по закона за банките (които вече не се казва така) не можеш да раздадеш повече кредити, отколкото ти е капитала.

  Повярвай, че когато ти давам кредит, ти давам съвсем истински пари, за съжаление си нямам печатница в мазето.

  Ако това ти е лихвата, си щастливец. Моята е по-голяма. Разликата между кредити/депозити изобщо не е толкова. В момента най-изгодния депозит 7.25% по-малко от цената на стандартен бърз потребителски кредит. А най- малкото по кредитите има също такси и то доста. За БПК имаш 40 лв. кандидатстване и 2.95% за отпускане. Да не за говорим за ипотечните.

  Може да го сметнеш защита на пагона, но Юробанк по субективното ми мнение действаше най- адекватно на създалата се средата на септември обстановка до днес. Преди това се раздаваше на куцо, кьораво, сакато. По ипотеки отстъпваше само на БДСК. Панелки се финансираха реално на 100-110% с манипулиране на оценката. При случката, на третата седмица обяви, че напълно преустановява финансирането на панелки, имоти извън регулация и в курорти. С същото време обяви за останалите самоучастие не по-малко от 40%. Ако искаш нещо, трябва да можеш да си го позволиш.

  Мислиш, че банките в РБ са изедници? Погледни условията в братска Румъния. Ще ти прилошее.

  Рефинансирай, никой не те е спрял. В момента рефинасирането се поощрява горещо и даже се изчислява дисконтов процент, вече втори месец. Ако си намериш по-изгодни условия, може и бира да почерпя.

  Сърди се на Станишев, който ни насади обратно в 2001 година, с потенциал за 1996, не на банките.

  Не няма да гласувам на изборите, това означава да продължа да играя по тяхната свирка, а не го искам. Това е моя протест срещу генерално сгрешената система.

  п.п. Красьо, забравил си СДС, ССД, БЗНС и ДСП в изброяването

 2. Кредита да не ти е в пощенска банка в левове
  Аз взех от там на 7,9 % лихва а сега е 11,4 % просто обирджии.
  Аз сам пред тази дилема всеки месец ама си плащам. Има много по – добри банки и мисля да рефинансирам кредита скоро.

  Незнам дали знаете но банките правят огромни печалби. Реално парите които ти дават никаде ги няма. Банката си ги СЪЗДАВА в момента на взимане на кредита. И да ти слагат огромни лихви на пари които не са техни, а са си реално твои си е чист обир.
  Ако някои иска да разбере как работи цялата банкова система и да разбере как може лихвата на депозитите да е само половин процент по – ниска от лихвата на кредитите и банките пак да правят огромни печалби нека гледа този филм:

  http://arenabg.com/details.php?id=f7d7994b16855cdb96b903df757cdd78b08c956d

 3. Не никой няма да ти вземе къщата за една вноска, но виж ако станат пет-шест, тогава ще се позапече. Накрая и до частен съдия изпълнител може да стигнем.

  По-добре си плати вноската. Първо ще си спестиш чувствително увеличение на и без това непосилните лихви. Второ в ЦКР веднага ще се отрази и това ще подкопае кредитния ти рейтинг, който и без това в момента на българското гражданство е доста крехък.

  Третото, най-лошо, което сме изпитвали всички- ще влезеш в омагьосания лабиринт (или махало?) на закъснения, неплащания, невъзможност, непосилност, вечно губещ…

  С най-топли чувства, чисто като човек ти казвам. Не знам от де ти р кредита, не искам да знам, но която и да е банката, положението е различно само в много незабележими нюанси.

 4. Да гласуваме на следващите избори за различна партия от БСП и нейните огледални клонинги с имена НДСВ, ДПС, АТАКА, ГЕРБ.

 5. Да не са те съкратили?

  Ако да, лошо…Купувай един черен дамски чорап, нахлузи си го на главата и тръгвай към близката банка :)

  Ако не са:

  1. Човек тегли кредит разумно – таван е 1/3 от нетен доход, а не 50% и нагоре. Особено сега с тези вдигания на лихвата. Ако не можеш да теглиш кредит, не тегли – според текущата черга се простира човек.

  2. Понякога човек е в преразход – трябва да имаш спестени пари задължително. Стандартно се пестят 10-15% от всеки месец. Къде са тия пари?

  3. Ако не можеш да го изплащаш, няма смисъл да се мъчиш. Наистина.

 6. И още нещо — четох в статията на Кругман, че банките биха предпочели преговори все пак да те задържат като клиент, вместо да губиш къщата, така че е възможно с един два разговора да постигнеш и двете цели.
  Успех!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.