„Взривиха сайт“

Ето препечатка от вестник Борба за случая описан тук:

Четете и се смейте на глас:

Заплашиха сайта на ВТУ заради Путин

НЕИЗВЕСТНИ ЗАПЛАШИХА ДА ВЗРИВЯТ САЙТА НА ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” заради решението на Академическия съвет да присъди званието „Доктор хонорис кауза” на руския премиер Владимир Путин. Заплахите се появиха в интернет пространството и бързо събраха привърженици.

„Официалният сайт на вуза е важен, защото в него ежедневно се качва информация за предстоящата кандидатстудентска кампания. Аз за съжаление не мога да предотвратя нищо, ако някой е решил да заложи Гугъл бомба”, каза вчера ректорът на университета проф. дпн Пламен Легкоступ. Той призна, че до него е достигнала информация, че в търсачката „Гугъл” може да бъде поставена бомба посредством ключова дума, която да отвежда директно към сайта на университета. „По този начин преди време поразиха сайта на президентството, да не говорим, че хакери нападнаха и сайта на Пентагона. Аз не мога да предотвратя нищо”, допълни още ректорът.

„РУБЛАДЖИИ” Е КЛЮЧОВАТА ДУМА, КОЯТО ВЕЧЕ ОТВЕЖДА ДИРЕКТНО КЪМ САЙТА НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ, показа репортерската ни проверка. Сама по себе си тази дума не дава никакви поражения върху страницата на ВТУ. Ефектът се състои единствено в това, че ако я напишете в търсачката, първата страница, която се зарежда, е на университета. Това, което блогърите търсят в случая, е да изразят своето негативно и подигравателно отношение към решението на Академическия съвет, обясняват интернет специалисти.

„РЕШЕНИЕТО НА АКАДЕМИЧЕСКИЯ СЪВЕТ Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЯМА ДА БЪДЕ ОТМЕНЕНО. Това може да се случи само ако недоволните предизвикат ново Общо събрание, поискат вот на недоверие към мен и Академическия съвет и го получат. След това обаче трябва да има избори за ректор и нов Академически съвет. Новите управителни органи могат да отменят нашето решение”, обяснява процедурата проф. Легкоступ.

Той признава още, че е срещал в интернет пространството и заплахи за проваляне на кандидатстудентската кампания, което вече е недопустимо.
Сашка АЛЕКСАНДРОВА

24 мнения за “„Взривиха сайт“

 • Reply Любима Йорданова 23.02.2009 at 13:18

  До Христо,

  хайде да не стигаме до Хитлер, че става много страшно. При нас случаят е банално обикновен – просто некомпетентност.

  Докато електронните специалисти не нахлуят във всички сфери на обществения живот в България, така ще е. И моите колеги, уж наука, се плашат от работа с електронни корпуси. Е, къде е европейската наука и къде – българската?

  Любима :-)

 • Reply spodeli 23.02.2009 at 1:06

  хахаха, готина статия :)

 • Reply Роман Рачков 19.02.2009 at 14:34

  Е ректора е. Дори доста добър. Това очевидно не му пречи да прави глупости.

 • Reply Христо Манолов 19.02.2009 at 11:12

  @Любима, и Хитлер е искал да стане художник, нали така ;)

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.