„Взривиха сайт“

Ето препечатка от вестник Борба за случая описан тук:

Четете и се смейте на глас:

Заплашиха сайта на ВТУ заради Путин

НЕИЗВЕСТНИ ЗАПЛАШИХА ДА ВЗРИВЯТ САЙТА НА ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” заради решението на Академическия съвет да присъди званието „Доктор хонорис кауза” на руския премиер Владимир Путин. Заплахите се появиха в интернет пространството и бързо събраха привърженици.

„Официалният сайт на вуза е важен, защото в него ежедневно се качва информация за предстоящата кандидатстудентска кампания. Аз за съжаление не мога да предотвратя нищо, ако някой е решил да заложи Гугъл бомба”, каза вчера ректорът на университета проф. дпн Пламен Легкоступ. Той призна, че до него е достигнала информация, че в търсачката „Гугъл” може да бъде поставена бомба посредством ключова дума, която да отвежда директно към сайта на университета. „По този начин преди време поразиха сайта на президентството, да не говорим, че хакери нападнаха и сайта на Пентагона. Аз не мога да предотвратя нищо”, допълни още ректорът.

„РУБЛАДЖИИ” Е КЛЮЧОВАТА ДУМА, КОЯТО ВЕЧЕ ОТВЕЖДА ДИРЕКТНО КЪМ САЙТА НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ, показа репортерската ни проверка. Сама по себе си тази дума не дава никакви поражения върху страницата на ВТУ. Ефектът се състои единствено в това, че ако я напишете в търсачката, първата страница, която се зарежда, е на университета. Това, което блогърите търсят в случая, е да изразят своето негативно и подигравателно отношение към решението на Академическия съвет, обясняват интернет специалисти.

„РЕШЕНИЕТО НА АКАДЕМИЧЕСКИЯ СЪВЕТ Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЯМА ДА БЪДЕ ОТМЕНЕНО. Това може да се случи само ако недоволните предизвикат ново Общо събрание, поискат вот на недоверие към мен и Академическия съвет и го получат. След това обаче трябва да има избори за ректор и нов Академически съвет. Новите управителни органи могат да отменят нашето решение”, обяснява процедурата проф. Легкоступ.

Той признава още, че е срещал в интернет пространството и заплахи за проваляне на кандидатстудентската кампания, което вече е недопустимо.
Сашка АЛЕКСАНДРОВА

24 мнения за “„Взривиха сайт“

 • Reply wattie 19.02.2009 at 6:11

  Свежо: Вижте на какви хора дадоха „Орден Стара Планина“… Доктор Хонорис Кауза не струва и една стотинка

 • Reply Ico Think 18.02.2009 at 23:07

  Еййй, доживяхме да видим как горките хорица не могат да обезвредят една Гугъл бомба :) :) …

 • Reply Любима Йорданова 18.02.2009 at 22:53

  Горкият Пламен Легкоступ, горкият ректор, който си е художник, при това доста добър. Познавам част от работите му. Но творчеството не е като да изпълняваш поръчки. Какво му дойде до главата… И за какво им е на социалистите да се подмазват по такъв глупав начин? Самият Путин защо ли се е хванал на въдицата? Едва ли е толкова глупа, все пак е ченге. За тази работа се иска и мозък.;-)

 • Reply Валентин 18.02.2009 at 22:51

  Същата работа стана и с правителството и думата „провал“ … Много неща, къде-къде по-важни и по-фрапиращи се случват в България, но за съжаление на тях никой не обръща внимание…
  Съжелявам, ама това си е пълна глупост!

 • Reply Saumi 18.02.2009 at 21:36

  Свежо: Да, ама конкретният университет е втори по авторитет в страната и подобен жест не може да не означава нищо. Макар, че при тази девалвация на награди и отличия в страната и така може да се приеме. Но този „рубладжия“ или просто слагач трябва да се замисли малко все пак кого ангажира и представлява с такава проява.

 • Reply Лъчезар Томов 18.02.2009 at 19:50

  Рубладжии са си – няма ли контрол върху този развилнял се идиот Легкоступ?

 • Reply Екатерина 18.02.2009 at 19:10

  То и миналата година някой им „взриви“ теста за приемния изпит в университета, така че няма да е сефте…

 • Reply wattie 18.02.2009 at 18:55

  Свежо: Доктор Хонорис Кауза доколкото съм запознат е титла важаща за конкретния университет, а не е национално значима. От тази гледна точка тя е почти нищо в случая…

 • Reply emigo 18.02.2009 at 18:53

  Свежо: На какво е способен човек,който иска да се подмаже?Ясно е,че ректора иска да се качи на един трамвай,на който се вози безплатно и стюардеси раздават пачки.Нищо,че возилото е раздрънкано и ще катастрофира всеки момент.За него е важно,че ще намаже.Евентуално!Сигурно е едно-партийните шефове ще го потупат по рамото.Къде се е чувало и видяло:КГБист – доктор хонорис кауза?Също така,не виждам,хората да са възмутени много-много.Така,че всичко е наред за г-н Легкоступ-пример за достойния и независим БГ интелектуалец!!?

 • Reply призивец 18.02.2009 at 17:17

  Така само да качат посещаемостта на сайта, което пък може да е добро за университета.
  Само тая дума „рубладжии“-все едно някой ще я търси.

 • Reply Боян Юруков 18.02.2009 at 16:52

  Тоя си няма блеееда представа за какво става дума! Уникално. Имаш ли някъде цялото интервю?

 • Reply Orlio 18.02.2009 at 16:51

  Идиоти! :)

 • Reply M 18.02.2009 at 16:39

  Така значи, а? Блогъри с бомби ще ми саботират кандидатстудентската кампания на ВТУ! Неизвестни сте засега, но следващата репортерска проверка ще ви открие! Интернет потребители такива!:)))

 • Reply Марти 18.02.2009 at 16:33

  Ще ми излезне ли тракбек от КакНеСе ?

 • Reply Уеб Дизайнер 18.02.2009 at 16:30

  Хакери, залагане на бомби, поразяване на сайтове… На тия хора кога най-накрая ще им писне да говорят глупости и да пълнят ушите и очите на обществото с тях….

  А относно google бомбата… Става банално вече… „Провал“ имаше някаква логика и смисъл, но тук вече става смешно. Трябва да се търси уникалност в решението на всеки обществен проблем, не да се копират стари идеи.

 • Reply Селин 18.02.2009 at 16:30

  ОМГ.
  Тия хора са тотално изтрещели. :))))

 • Reply Калоян К. Цветков 18.02.2009 at 16:24

  Хахаха, е такива малоумни галфони рядко има ;) Да се чудиш тъпи ли са, нагли ли са … сега това дезионформация ли е, или хората са много боси ;)

 • Reply Марти 18.02.2009 at 16:23

  Вестникът не ми се вижда много сериозен „Академическия“ – не е ли Академичен съвет ?

  „вуза“ ? не е ли ВУЗ-а ?

  Но да оставим това настрана, много 3Д възприемат тази бомба хората май :)

 • Reply wattie 18.02.2009 at 15:28

  Свежо: Трябваше да участваш в гугъл бомбата и ти – линкни „РУБЛАДЖИИ“ към ВТУ :)

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.