Иван Костов, Димитър Абаджиев и Николай Камов подкрепят БСП ??? :(

Ако не знаете трите имена и трите са на лидери или в управлението на три партии, които се борят против управлението на БСП и голяма част от идеите им.

Защо е това заглавие? Оggin, днес ми цитира следното нещо:

Подкрепяме листата на Коалиция за България за евроизборите, защото това са политици, които работят в защита на интересите на потребителите на интернет. Това заяви председателят на организацията „Интернет общество“ в България Вени Марковски ??? :-(

/Ето и оригинала/

Може би е говорил от свое име, но това съобщение гласи, че „Интернет общество“ подкрепя листата на БСП, а именно тези хора са членове на това т.нар общество, вътре има и други, като Боян Джумаков и Боян Юруков, които аз лично познавам и те едва ли знаят, че подкрепят майката столетница, която прави всичкодруго, но НЕ И ДА ПОДКРЕПЯ ПРАВАТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ В ИНТЕРНЕТ. Може и вие да сте сред тях. Дори Петър Стоянов е сред тях, бравос.

Не е допустимо човек от организация, сам да решава дали ще подкрепи или не дадена политическа кауза, защото хората доверили се на тази организация остават излъгани. Такива огранизации трябва да се реформират, за да представляват ВСИЧКИ. Ха, на бас, че ако ги бяха питали, нямаше да се стигне до тази подкрепа. Да, ама няма кой.

Аз съм член на „България е наша“ и всеки път правим подобни проучвания, за да подкрепил или да не подкрепим дадена кауза, защото и сред нас има много хора с различна политическа насоченост и с различна идейна такава, но демокрацията РАБОТИ.

Доказателства?
Цялата сага около Закона за електронни съобщения – кой искаше да се подслушва без съдебна заповед – МВР – кой управлява МВР – а сетете се.

Кой вкарва за прегласуване закона 5 пъти? Да казвам ли?

Можете да видите, че евродепутатите ни, като цяло не уважават правата ни в Интернет, от изследването, намиращо се тук

и още много в блоговото пространство.


Политическа шизофрения

Това му се нарича политическа шизофрения. В европарламента майката столетница защитава правата ни (според тях), а тук, в България, министъра Миков, че и предния от когото наследни поста бяха за тоталното подслушване на Интернет и на Мобилните телефони. Как става така, бе, другари.
Как?

НОВО:

Членове на Интернет общество – България са против подкрепата за листата на БСП, заявена от Вени Марковски, съобщиха от пресцентъра на ДСБ. Иван Костов, Екатерина Михайлова, Димо Гяуров и Иво Цанев изпратиха отворено писмо до Управителния съвет на организацията. В писмото се казва: „Изразяваме силно възмущение и недоумение от подкрепата за листата на БСП за европейските избори, заявена от члена на УС на „Интернет общество” Вени Марковски. Категорично твърдим, че при формулиране на политическата подкрепа за БСП от Марковски не е потърсено мнението на членовете на организацията. Считаме за недопустимо сдружение, призвано да защитава интереса на интернет потребителите, да се обвързва с партия, известна с опитите си да ограничава информационните права и свободи в България”.

36 мнения за “Иван Костов, Димитър Абаджиев и Николай Камов подкрепят БСП ??? :(

 • Reply Вени Марковски 24.12.2012 at 0:07

  Ех, Бого, Бого… колко мъка има по света. Днес, когато вече е известно какво направиха именно Калфин, Вигенин, че дори и Станишев, за да падне АСТА, а и съвсем наскоро, за да не минат едни поправки в международните телекомуникационни регулации… дали хората, написали толкова смело мнението си по-горе, ще кажат: „Извинявай, сбъркахме“? Не, не ми отговаряй – това е риторичен въпрос; сигурен съм, че няма да го кажат. Защото те си ИМАТ мнение, а това ще рече – убедени са в правилността му.

 • Reply Марин Поповски 26.05.2009 at 13:36

  @Весо го е описал съвсем подробно, същото имах и аз в предвид. По отношение на Интрнет въпросното „общество“, представлявано от Вени, осигурява на управляващите „гражданска“ квота при „обсъждане“ на различни инициативи и законопроекти. Именно това обяснява защо „членове“ на това сдружение са почти всички политици минали в някакъв период през властта. Сигурен съм, че голяма част от тях не си и спомнят, че членуват в isoc, а и какво изобщо означава тази абревиатура.

 • Reply ValentinDavidov 26.05.2009 at 10:25

  Вижте блога на г-н Марковски:
  http://blog.veni.com/?p=1603
  by Veni Markovski @ 19:13. Filed under Bulgaria, на български
  Вчера подкрепихме официално Ивайло Калфин, Кристиян Вигенин и още кандидати за евро-депутати.
  Направихме го, защото споделят ценностите на организацията, а и защото не се занимават с Интернет конюктурно, поради идващите избори.
  В качеството си на вице-премиер, отговарящ за телекомуникациите, външният ни министър Ивайло Калфин има редица постижения, които нито един политик преди него не е достигнал: пусна си блог (2006 г.), беше домакин и помогна за организирането на няколко международни срещи в областта на Интернет; Министерството на външните работи публикува съдържанието на сайта си при условията на “Криейтив комънс” (2007 г.), започнаха да използват софтуер с отворен код на част от сървърите си и т.н., и т.н.
  Редица медии са отразили подкрепата ни, сред тях “Новинар“, “Дума“, “Стандарт”, “Монитор“, “Сега”, “Класа” и др. …

 • Reply rossypop 26.05.2009 at 4:22

  Свежо: Бълвоч

 • Reply Весо 25.05.2009 at 21:02

  Българският клон на „Интернет общество“ е една напълно фиктивна организация. Не само това, тя беше параван за бизнес интереси на лицето Вени Марковски, а сега е и за политически. Всъщност Вени Марковски произхожда от комунистическо семейство на македонисти и кръвта вода не става. Всичките му опити да се прави на „надпартиен“ и „уравновесен“ политик ги разбрахме още през 1996. Учудвам се, че има все още глуповати хора, които му вярват и симпатизират. Но вкусове всякакви. Понеже Богомил е споменал за ЗЕС, аз искам да започна малко по-назад във времето – Наредба No. 40 на ДАИТС и МВР. Вени Марковски, разбира се по партийна линия, става съветник в ДАИТС. Да сте чули той да е напуснал ДАИТС за да защити интернет обществото от противоконституционната наредба? Или дори да сте чули ръководената от него казионна организация да е протестирала против наредбата? Не, разбира се. Масите с членът на Висшия съвет на БСП Пламен Вачков – началник на ДАИТС, са далеч по-сладки, а рахатлъка по другарски е нещо много сладко. Сега ще се върна обаче много по-назад във времето. Другарят Вени Марковски беше един от инициаторите на т.нар. промени в НК свързани с „компютърни престъпления“. Ако някой ги е чел може да полудее в буквалния смисъл на думата – чрез тези поправки жертва на компютърен вирус може да бъде осъдена, при това на по-голям срок наказание от този за кражба, а в условията на българската съдебна система – и от този за убийство. Интересният момент обаче беше кой доведе Вени Марковски като патрон на невероятното по своята неграмотност обсъждане – другарят Михайл Миков. Също член на Интернет общество (че как иначе). Някой задавал ли е на другарят Марковски въпроси относно членството в Интернет общество на един от най-бруталните борещи се срещу демократичните принципи политици? Бого, ако съм на твое място ще го задавам при всяка публична изява на другаря Вени. Особено хубаво е това да се казва при международни прояви на гостите. А и добре е и вие да знаете кой кой е и да познавате по-добре казионните организации, които вредят на Интернет. На ваше място, като организация, бих изпратил писмо с описание на случилото се в седалището на Интернет общество – ISOC.org.

  Така, че не разбирам наивността и учудването ви. Постъпката отговаря напълно на характера и ценностите на другаря Марковски.

 • Reply N. 25.05.2009 at 20:36

  Не е майтап, нито е журналистическа измислица, съвсем сериозно е, преди малко го прочетох в блога на Вени Марковски
  http://blog.veni.com/?p=1603

  Хмм, бях му оставила коментар, ама май не му е харесал особено и го е кръцнал :)

 • Reply Селин 25.05.2009 at 19:53

  Балтазаре, под „Булгария е ваша“ да нямаш предвид „България е наша“ случайно?
  Аз съм в „България е наша“ и мога да ти кажа, че не е тъмносиня. И синя не е. Има симпатизанти на Синята коалиция, но не са повече от симпатизантите на другите партии. Ако беше тъмносиня, нямаше да съм там.

 • Reply Иван Костов, Димитър Абаджиев и Николай Камов подкрепят БСП ??? :( | избори 2009 25.05.2009 at 19:53

  […] Източник Leave a comment | Trackback No comments yet. […]

 • Reply raylight 25.05.2009 at 19:43

  Свежо: Заглавието е манипулативно и подвеждащо, тъй като Вени Марковски прави про-терористични изказване, подкрепяйки червената мафия на своя глава, без това да се гласува в интернет – обществото. Съмнявам се дали Иван Костов помни, че е станал член на това общество през 2000-ата

 • Reply silvercoin 25.05.2009 at 17:57

  Трудна е за схващане тезата, Ангеле, надхвърля възможностите ти драстично.

  @Светла, заглавието не е подвеждащо, а провокиращо. Всякаква друга конструкция би го превърнала в незабележимо сведение. Скандално е, както и ситуацията, за която се отнася.

  А Вени Марковски по всяка вероятност е извън България. Което не пречи да бъде попитан (примерно тук: http://blog.veni.com/), а личното ми мнение е, че това е обикновена партенка.

 • Reply бойкоСтефанов 25.05.2009 at 17:24

  Свежо: Да. Добре.

 • Reply keen 25.05.2009 at 17:19

  Свежо: Погледнато отблизо – да, не споменаваш име, но преди да напиша нещо попитах google и той ми каза, че го споменаваш и още как.
  Убеден съм, че имаш представа какво говориш, неизвестните се трупат на моята сметка.

  Между другото, не се боя да стана за смях – случвало ми се е много пъти и съм оцелявал.

 • Reply бойкоСтефанов 25.05.2009 at 17:04

  Свежо: Кейн, не се занасяй в унес да ми правиш дребнави провокацийки, за да ме уловиш в заядливост и занаятчийство.

  Изпадаш в глупост.
  Аз пиша ясно, ти четеш грешно.
  Дори име не съм изписал в коментарите си. Кое от всичко досега, протечено от мен, би могло да ти даде повод да си помислиш, че нямам точна представа, какво точно пиша? Моля, не ставай смешен. Да си смешен, в никакъм случай не е защита срещу нелепост, дори напротив.

 • Reply keen 25.05.2009 at 17:00

  Свежо: Стефанов, едва ли се ласкаеш, но така и не обясни къде се корени неприязънта ти към Бого Шопов, че го нападаш така агресивно. Ако е заради форумите на АБВ, той ти обясни, че го бъркаш с някого.

  Ако е за гражданската му активност – според мен рядко ще срещнеш човек, който толкова последователно да отстоява принципите и идеите си за свобода в ползването на интернет.

  Апропо, в уравнението ти има повече неизвестни, отколкото си мислиш. Би ли пояснил?

 • Reply Марин Поповски 25.05.2009 at 16:50

  Мизерна и жалка история. Но никак не ме учудва.
  В няколко поста от последните месеци (в личния си блог) Вени неколкократно изразяваше подкрепата си за правителството и за конкретни лица (Вачков например), които придружаваше на официални визити по широкия свят. Човекът е част от интернет-конюнктурата и се изживява като институция.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.