МТЕЛ и Globul злоупотребяват с пре-регистрацията на картите

Няма да коментирам безумното предложение за пре-регистрацията на картите. Когато се борихме срещу него, дадохме достатъчно аргументи и не получихме подкрепата, от която имахме нужда, но това е друга драма.
Разбрахме, че в договора за пререгистрация, който се дава от МТЕЛ, на клиентите им, които до сега са били на Prima  други предплатени услуги , има клауза, която не можеш да откажеш, която е:

съгласен съм да получавам повиквания, съобщения или e-mail за целите на директния маркетинг

Kaкто каза слави Трифонов, „няма не искам, няма недей“.

П.С Глобул, също прави подобна операция.

Ей сега, пуснах пак сигнал до КЗП. Презумцията за съгласие с услугата, пък после да се отказвам ми се струва нарушение на правата ми. Ако искам да си пусна такава услуга, да си пусна, ама те да ми пускат и да нямам възможност да се откажа от договора ми изглежда малко набутвация

P.S . Жалбата е заведена в КЗП и те започват работя по нея.

8 мнения за “МТЕЛ и Globul злоупотребяват с пре-регистрацията на картите

 • Reply Стоян 22.06.2011 at 11:54

  Здравейте, Аз имам два подписани договори с Глобул.
  Единият беше b-connect, но някак си ме обедиха да подпиша договор с Глобул за 2 години, за което още съжелявам, но въпросът е с другата абонаментна карта. Взех я за малката ми сестра, нямаше още пълнолетие… Договора беше за 1 година, но е преподписван един път вече (Не автоматично)… Сега този месец изтичаше договора, но заради поредица от обстоятелства нямах възможност да прекратя договора защото имаше натрупана сметка от около 30-тина лева…
  И така се случи, че когато отидох в офис на Глобул, те ми казаха че, договора вече е преподписан Автоматично на предния ден… Аз попитах, е няма ли никаква възможност да прекратя договора без да се налага да плащам месечните такси, които не съм ползвал още…
  И как ще го преподпишат при положение, че имам неплатени задължения към Глобул…
  Това както и да е… Но представете си блокират ми изходящите обаждания и на другата карта, на която всичко е платено…
  Ето това е Абсурд…

 • Reply Явор Савов 17.12.2009 at 21:35

  Аз също брутално се сбъсках с този проблем при опит да регистрирам карта в Мтел, когато отказах да се подпиша под делкарацията в готовия и вид, те отказаха да ми регистрират картата. На мен не ми пука, защото другия ми оператор ВИВАКОМ няма такива изисквания за спам съгласие. Все пак мисля , че трябва да се съберем и да си отсояваме правата. Оставам ворен за Вашите e-mail-и да организираме нещо. Надявам се , че поне БОГО ще ми пише. Все пак: ПРАВИЛА
  за събиране на данни, необходими за идентифициране на потребители на предплатени услуги преди 1.01.2010 г.:
  Чл. 2. (1) Предприятията по чл. 1 са длъжни да съберат данни за идентифициране на потребителите си в срок до 31 декември 2009 г., както следва:
  1. за потребители – физически лица – трите имена и единен граждански номер,….
  (2) Данните по ал. 1 се предоставят от потребителите лично или в електронна форма, подписана с усъвършенстван или универсален електронен подпис….

 • Reply technomobile 30.11.2009 at 11:47

  Свежо: доста интересно е като отиде човек до магазина и започнат да го убеждават да мине на договор – малко труден разговор се получава!

 • Reply Добри Бoжилов 28.10.2009 at 8:32

  Аз направих една такава регистрация. Не видях такова нещо. Няма никакъв договор за пререгистрация, а само попълваш една декларация или нещо такова. Но това беше преди 2 месеца.

 • Reply Александър 27.10.2009 at 21:57

  Ха! Прав си. Разполагах с тази бланка на глобул откакто започна известяването за задължителната регистрация, но не бях обърнал внимание на тази точка. Имам b-connect карта на ваучер и сега трябва да ходя да се регистрирам иначе ще ми резнат изходящите.

  Много подла фирмена политика. Първо ни карат да се надупим, а с това все едно ме карат и гащите да си сваля. Съжалявам за сравнението… или пък не.

  Бях много впечетлен от лекцията за Електранната граница на ОпенФест Русе 2008. Жалко, че все пак успяха да наложат тези регистрации. Поздрави! (:

 • Reply Andro 26.10.2009 at 17:01

  „1. Предоставям личните си данни доброволно за обработване в съответствие с…“

  Ама аз не си предавам личните данни доброволно!?? Изобщо не искам да им ги давам!! Заплашиха ме, че ще ми спрат телефона ако не им ги дам!

 • Reply fen 26.10.2009 at 14:29

  Много ми е интересно, какво ще ти отговорят от КЗП. Иначе, браво, това ни трябва, някой да ни събуди от летаргията. Свикнали сме да се съгласяваме с всичко.

  • Reply Богомил "Бого" Шопов 26.10.2009 at 14:42

   Както винаги – нищо няма да отговорят. Трябва да им се иде лично да се занесе молбата :)

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.