Референдум: Дай да свалим и турските сериали

Щяло референдум да има да се махат новините на турски, хайде тогава да махнем и филмите на английски и френски и немски (много противен език, не е ли), айде да махнем и жестомимичния превод, нали всичко това не е официален език.

Ей, нека да махнем и турските сериали. Волене, къде спиш бе, момче. Що не предложи и това, тъкмо можеше нещо добро да свършиш.

Не, не, друга идея. Хайде да разкараме и всички други езици, що да се мъчим с транслитерация. Тъкмо няма от администрацията да се чудят как да транслитерират името „Пътка“, за международния паспорт.

Хайде я !

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

48 мнения за “Референдум: Дай да свалим и турските сериали”

 1. Аз съм БЪЛГАРИН и не искам турска реч в национален ефир. И тези турски сериали са много промити, но евтини предполагам.

 2. То за какво ли и аз да пиша. Ще се повторя с някои от предните…
  Референдум – да няма. Направо да свалят от ефира на БНТ новините на турски език. Все пак е Национална. Да си говорят на турски по кабеларките.

  Турците не бива да бъдат мразени. Никой не е виновен, че по едно стечение на обстоятелствата те са заживели на територията на днешна България. Друг е въпроса колко от тях са 100%ови турци, кои се турчеят и кои просто носят турско име и са загърбили традициите си…

  Ай наздраве ;)

  ПП: Турските сериали ме дразнят, колкото всяка друга сапунка. Всички сапунки вън от ефира ;)

 3. Когато аз писах за това обърнах внимание повече на изказването на шефката на парламентарната група на Герб (все ѝ забравям името), която каза именно това. Било против конституцията в нац. телевизия да има предавания на друг език. Което би трябвало да включва и американските филми. И двете са на друг език и със субтитри…

 4. @Стефания – аз също не си спомням за референдум, относно пускането на новините на турски език по Българската Национална Телевизия.
  Аз самата също принадлежа към различен етнос, НО съм поданик на Р България. Ако искам да слушам новините на друг език – има кабелна, сателити, та дори и Интернет.
  Не смятам, че е нормално, по националната телевизия да бъдат излъчвани предавания, на различен език от официалният за страната – а именно български.
  Това, че голям процент от турското население в страната не говори добре /или въобще/ официалният език на държавата, в която живеят, не е причина за съществуването на злочестите новини.
  В противен случай, трябва да направят новини и на еврейски, арабски, арменски и т.н., за представителите на всички етноси в страната, които да се излъчват по БНТ.

 5. Против новините на турски съм,но не референдум е начинът да ги махнат.Не помня да имаше референдум дали да ги пуснат,а сега искат да си измият ръцете за поправянето на тъпото решение с народа.Тези пари дето ще се хвърлят за референдум могат да се дадат за нещо по-полезно,а новините на турски да се свалят от ефир.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.