Референдум: Дай да свалим и турските сериали

Щяло референдум да има да се махат новините на турски, хайде тогава да махнем и филмите на английски и френски и немски (много противен език, не е ли), айде да махнем и жестомимичния превод, нали всичко това не е официален език.

Ей, нека да махнем и турските сериали. Волене, къде спиш бе, момче. Що не предложи и това, тъкмо можеше нещо добро да свършиш.

Не, не, друга идея. Хайде да разкараме и всички други езици, що да се мъчим с транслитерация. Тъкмо няма от администрацията да се чудят как да транслитерират името „Пътка“, за международния паспорт.

Хайде я !

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

48 мнения за “Референдум: Дай да свалим и турските сериали”

 1. Свежо: bogomil , не знам за тези 500 години, но сега положението е плачевно. Не можем цял живот да се жалваме и да се опираме на стари лаври.
  Съвсем съм наясно за темата в момента. Не желая да споря с когото и да било. Просто мисля, че изкуствено се създава суматоха и се харчат излишни пари за глупости.
  Толкова сме затънали, че новините на турски език са ни е най-малката грижа. Не те са ни проблем, нито пък турските сериали. Ние сами сме си проблема – ето това е лошото.
  Това е моето мнение. Ако на някого не му допада има пълното право да не се съгласи с него.
  За мен темата е приключила. Не обичам, когато се политизират нещата.
  Полотоката не е за мен. Има си хора за тая работа. Мен ме вълнуват други неща.

 2. Интересно как, при толкова страстни и категорични привърженици на идеята за махане на тези новини, въобще се повдига въпроса за референдум по подобен проблем ?

  Нямаше ли да е по-добре да се свика референдум примерно за това, дали да се сформира велико НС и да се направят някои промени в конституцията ?

  Или по множеството други, нововъзникнали и много по-приоритетни проблеми, касаещи българските граждани ?

  Странно как категорично настояват някои, че това е толкова приоритетен проблем, а в същото време им отне толкова години дори да се начене с решаването му и то по този неадекватен и разточителен начин, би следвало, че точно на тези хора не трябва да се поверява решаването на проблемите за в бъдеще….
  Ако считате, че с такава скорост трябва да се решават приоритетните проблеми, това е друг въпрос обаче.

 3. Предлагам наред с въпроса „Да забраним ли новините на турски език по БеНеТе-то?“ във всенародното допитване да се включат още и темите –
  „Да върнем ли Ферди Мравката в праймтайма?“
  „Да върнем ли старата опаковка на бисквитите Еверест?“
  „По-хубва ли е новата песен на Преслава от новата на Ивана?“
  „Колко коня има Голф двойка турбо дизел инжекцион с газова уредба , ниско профилни гуми и лепенка Пайнер на стъклото ?“
  Това последното едва ли има еднозначен отговор , баба ми ще се затрудни с избора , но така или иначе ще се изхарчят няколко милиона за Референдума , та поне хората да си кажат мнението и по този жизнено важен въпрос.
  Помолен за коментар по темата Христо Стоичков каза на чист майчин език – Айде моля ви се ходете си ебете майката и не ме занимавайте с простотии!!!!

  görüşürüz arkadaşlar

 4. Богомиле,В Германия живеят над 4 милиона турци.Когато по немската национална телевизия се появят новини на турски,тогава ще ти позволя да правиш паралел с която и да е друга телевизия!В противен случай ще си помисля,че и ти си един от „Киряк Стефчоф-ците“!

 5. Турските сериали са преведени, а турските новини – не.

 6. По националната поръчкова телевизия провал1 не трябва да има новини на друг език освен БЪЛГАРСКИ.КЪМ МОДЕРАТОРА ТУРСКИ МОЖЕ ЛИ?
  Özel National TV proval1 bir dil BALGARSKI.KAM MODERATÖR CAN TÜRK dışındaki haber olmalıdır? ЗА ДА РАЗБЕРАТ И РЯЗАНИТЕ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ.

 7. Мразя сериалите по -принцип а турските пък са ми най-отвратителни те представят живота и нравите по доста глупав и абсурден начин !!! До кокошката : абе човек ти изобщо си нямаш представа какъв е живота в Турция там жените са собственост на мъжа т.е. те си седят в къщи по цял ден и още си ходят със забрадки и шалвари а не са облечени като готини мацки както ги представят по сериалите .Долу манипулативните и тъпи турски боклуци от българския ефир !!!

 8. Аз не мога да разбера, как някой си позволява да сравнява турския с други езици. Това е езикът на първичния и изначален враг на България и всичко българско. Хора осъзнайте се и спрете на се поддавате на псевдо либералистично-демократични глупости. Ние сме били мачкани от тези демони достатъчно дълго, за да ги мразим докато някой носи българско име. А за всички, които биха скочили против такъв коментар – препрочетете си „Под игото“ и се замислете дали не се припознавате в някой образи там.

 9. @Станимир – значи можем да даваме нашата демокрация като ПРИМЕР. Македонската излъчва на 4 езика. Датската и тя има даже на арабски, а да те видим сега

 10. @Христо – уви, това няма нищо общо, помисли малко.

 11. @Аллахомил“Аллах“Наумов – ми, то повече се говори в момента на друг език в телевизиите, къв е зора? Дай да махнем немските филми, че ме дразнят.

 12. @NekavNik – съгласен съм с тебе, че е загуба на време точно това

 13. @erjan – сигурно не разбираш добре българския, не можеш ли да схванеш какво пише ?

 14. @Иванова – а, защо? Какъв е проблема с новини на чужд език? Да забраним тогава и филмите на английски, това е недопостимо по същата логика

 15. По- важно е да се махне чалгата,която ни залива отвсякъде,начело с 1-ва и 2-ра програма,да се спре с ченгесарските манипулации,да се превъзпита и култивира „материала“ и тогава да се предлагат референдуми.Но за това май ще трябват около 50-тина години още.

 16. НИКАКВИ НОВИНИ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ. ТОВА Е НЕДОПУСТИМО. НЕЗНАМ КОЙ РАЗРЕШИ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ.

 17. çeta komentarite vi i se çudja,horata v bılgariya sa gladni a viye sıs kıkvi gluposti se zanimavate. kıkvo hubovo napravihte za bılgariya.

 18. Референдум по такъв въпрос, при наличието на толкова по-приоритетни проблеми, ако събере необходимия кворум от, мисля беше 50% гласували, ще се учудя много….още повече ще се учудя ако организаторите не се осъзнаят и не се коригират. Според мен ще е чиста загуба на време и ресурси подобно гласуване и виждам, че не съм само аз с подобно мнение.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.