То прасето е като човек, бе. Глупости от парламента !

Преди малко в НС бяха приети промените в НК, което дава право на следното:

Със затвор от една до три години и глоба между 5000 и 15 хил. лева ще се наказва вече жестокостта към животните

Също и това:

Що се отнася до ритуалното и традиционно клане на селскостопански животни, предвидени за храна, това трябва да става по хуманен начин, но не се отнася към промените в НК.

Едва ли някой може да бъде подведен под отговорност за това, че си е заклал прасето, става въпрос за умишлени издевателства над животни, успокои министърът.

От така посочения текст, веднага става ясно, че:

– Прасето НЕ е животно.

-Клането може да стане по хуманен начин.

– Клането НЕ Е умишлено издевателство.

А сега де?

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

13 мнения за “То прасето е като човек, бе. Глупости от парламента !”

 1. На мен ми мига сигналната лампичка „нацизъм“ – по времето на Хитлер са приели подобен закон – било е забранено да се провеждат научни опити с животни и т.н. По-късно е бил отменен.

 2. „Краси:Също така, най-вероятно знаеш, че едно куче (както и една мечка) ще те нападнат, само когато се чувстват застрашени.“

  Краси не съм толкова сигурен,че кучетата нападат само когато се чувстват застрашени.Знаеш ли колко пъти съм се прибирал вечерта подпийнал и само гонили кучета.А няма да ти разправям колко лесно се тича след ботилка водка.
  А иначе за закона съм за.

 3. Аз също съм за този закон.
  Макар, че така написано изглежда неправилно.. ами какво ще правим с виетнамците които отглеждат котки и кучета за храна?! Тоест те не би трябвало да се наказват, затова, че са си заколили кучето или котката?!

  Вероятно тук трябва да се обмисли кои животни конкретно влизат в тази категория :)

  Лично аз като човек който има домашен любимец(куче), съм твърдо против насилието над домашни любимци и подкрепям този закон с 2 ръце.

 4. Според новия закон как да накажа котката си затова, че ми я изяла салама? Не ми се леже в затвора заради едно шляпване по муцуната :)

  Майтапа настрана – такъв закон трябва да има. Радвам се, че са го приели.

 5. @Просто Българин, бъркаш понятията. Ти говориш за бездомните кучета, а в случая става дума за куче, което е домашен любимец. Това са две различни неща. По същата логика, най-спокойно можеш да се гневиш и на уличните котки, които изяждат миниатюрните парчета хляб, който най-вероятно ти и твоите съседи хвърляте през прозореца като храна за птиците.

  Също така, най-вероятно знаеш, че едно куче (както и една мечка) ще те нападнат, само когато се чувстват застрашени. Разбира се, ако не са предвидени за бойни кучета.

  Ако случайно те нахапе куче, уж изведено на разходка, ще изкараш едни добри пари от обезщетението, което ти предлага застрахователната ти фирма, както и от извънсъдебното споразумение, което ще сключите със собственик на кучето.

 6. Човек удря куче – затвор.
  Кучета нахапват поредния човек – няма виновни.
  Ако държавата се грижеше навреме да няма толко бездомни кучета по улиците, нямаше да има и толко пострадали хора и животни.

  1. @Манол – To спор няма, че такова нещо трябва да има, но да не го бяха писали с краката си и под „обществен“ натиск

 7. Аз ги харесвам тия промени. Ще открият повече индийски ресторанти. ;)

  1. @twitfreak – може би повече вегетариански ресторанти, ако не се накаже и коленето на марули

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.