Oтново за „Белла“, ловецът Венци и Райфаизен банк и …

Спомняте си сигурно за тази моя публикация и още много такива в българските блогове и медии.

Както се казва, идиотията продължава и може да се намери ето тук, като този път са намесени и банкер „на годината“ и прокурор.

5 мнения за “Oтново за „Белла“, ловецът Венци и Райфаизен банк и …

 • Reply Гергана Янева 01.12.2010 at 17:04

  Жал ми е за хората, който могат да изгубят работата си; жал ми е за хората, който са готови да загърбят всички ценности в името на лични интереси; жал ми е за хората, които са апатични към проблема, защото не осъзнават, че той е общочовешки…Но най-вече ме е жал за хората, които са се родили в държава, чиито управници не се интересуват от гражданите, а само от собственото си блаополучие. Признавам, че избягах от България. Но осъзнавам, че това не е правилното решение. Не можем вечно да бягаме. Трябва да се опитаме да променим нещо. Трябва да защитаваме правото си на избор. Трябва да се борим срещу онези, които смятат, че чрез незаконно и нечестно поведение може да се постигне всичко и то безнаказано. Трябва да отстояваме общочовешки принципи като честност, съпричастност, доброта…Българският народ трябва да осъзнае, че никой няма да му помогне, докато той не си помогне сам.

 • Reply Гергана Янева 01.12.2010 at 16:48

  Студентка съм в Англия и често ми се налага да отговарям на въпроса защо съм предпочела да завърша висшето си образование в университет във Великобритания. Винаги отговарям по един и същи начин: „Образованието, което ще получа в Англия, е на много по високо ниво и диплома от престижен английски универитет ще ми предостави много повече възможности за развитие.“ Това не е цялата истина. Избирам този отговор, защото не искам да злепоставям милата си родина; защото истината е толкова грозна, че изричането и на глас ме отвращава. Не искам да се връщам в България. Не искам да живея в страна, където всичко се купува с пари. Не искам децата ми да растат в среда, където нечестно, подмолно и незаконно поведение не само се толерира, а е и модел за подражание…Относно „Сагата за Витта Фуудс и Райфайзен“ искам да кажа няколко неща. Първо, като потребител искам да имам правото да избирам и има органи, които трябва да бъдат сезирани в момента, в който това право бъде отнето. Второ, като гражданин на Свиленград искам изразя притеснението си, че потребитл svilengrad се оптва, в частност, да говори от мое име. Всеки човек има правото да изрази мнение, но никой няма право да твърди, че неговото мнение е представително за цялото общество. Трето, всеки конфликт е конфликт на интерси. Витта Фуудс защитава не само собствените си интереси, но и интересите на всички 40 работнци и техните семейства. Чии интереси защитава Райфаизен? Ако наистина се окаже, че защитава интересите на Белла, би било много жалко за всички. Жал ми е за хората, които могат да останат без работа; жал ми е за хората, които са готови да загърбят всички ценности в името на личния интерес; жал ми е за хората, които са апатични към проблема, защото подобно държание е показателно за грозния български непокизъм…Но най-вече ме е жал за хората, които са се родили в държава, която не се интересува от собствените си граждани; държава, която позволява подобни престъпления да се случват; държава, чиито управляващи щв доведат до гибел, защото се интерсуват само от лична печалба…Без да се срамувам мога да кажа, че обичам българия, но мразя държавата. Подобни чувства изпитват много хора. Затова решават да избягат. Докога ще бягаме? Кога ще се опитаме да постигнем някаква промяна? От какво се страхуваме?

 • Reply Венелин 01.12.2010 at 7:42

  Не знам какво трябва да стане в тази държава, за да има нормален бизнес. Комбинацията от една от най-големите банки в България и монополист на пазара е ужасяваща и води точно до такива истории. Аз не харесвам нито един от продуктите на Белла и гледам как за няколко години конкуренцията им изчезва от пазара, по необясними, до сега, за мен причини. Ехо, държавата… Направете нещо! Имаме корупция на високо ниво! Райфайзен Австрия – вземете си сложете по свястен шеф за България – този е подкупен.

 • Reply Пламен Хараламбиев 26.11.2010 at 15:17

  Това с недостига на оборотни средства е проблем на всеки бизнес, който не е планирал да има голям успех. Не знаех, че Чичо Хранко са имали толкова висок пазарен дял. В Русе сякаш не се харесват много много. Много жалко и за Райфайзен. В момента се рекламират едва ли не като банката, която е супер загрижена за малкия и среден бизнес и е партньор на БГ предприемача.
  Надявам се все пак и антимонополната комисия да се намеси и да не разреши придобиването на активите на Вита фуудс от Белла.

 • Reply Иван 26.11.2010 at 14:29

  То гнилото си е гнило, а страната е България. К’вото и да си говорите, той пак ще си прави каквото знае.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.