Моето мнение за част от програмата на Реформаторския блок за Велико Търново

Втората партия, на която намерих програмата и върху която имам „некои наблюдения“ е Реформаторския Блок.

Ето какво мисля:

  • Отново в повечето точки липсва КАК ще се реализират всички тези благинки, на някой е написано общото – „фондове, партньорства, държавата“, което за мен е равносилно на нула.

Точка 1: Бла-Бла, ще направим нещо, ако ни изберете и ще сложим една тлъста сума от 3 милиона, за да ни вервате.

Точка 2:

  • Визира се проблем, който трябва да се реши – липса на базова инфраструктура, но не става  и дума за факта, че сегашните и миналите представители на тази формация (и производните и), не са направили нещо по въпроса. (Нямаме мнозинство, ще кажат те)
  • Отново не става ясно, как ще се изгради цялостната инфраструктура в индустриалните зони, от къде пари, къде как и защо ще се строят нови индустриални зони, има ли инвеститори  и т.н
  • Разбира се, нова детска градина е включена, само , че средства за нея ще дойдат от къде?
  • Говори се за генерален план за организация на движението – пак ще попитам – и преди го имаше, какво стана с него? А и разбира се, тази точка и твърде генерална.
  • Говори се за изравняване на качеството на живота в центъра и перифериите – това също е популизъм , първо защото няма ясен план как би станало и второ защото е невъзможно (защото когато качеството в перифериите достигне това в центъра, това в центъра отдавна ще е на друго ниво) (но в перифериите има повече електорат, спор няма)
  • Още платени паркинги  – скоро Велико Търново ще е цялото в паркинги – защо например не направят един в периферията и транспорт до центъра и обратно например с нещо бързо + програма как да се стимулира това? Синятя зона, разбира се, ще носи все повече приходи на общината, докато някой ден на някой не му издържат нервите и вземе да направи нещо по въпроса :)
  • Построяване на скъп полигон, за да може 10 момчетии да се гонят с коли – Защо, колко ще струва и колко гласа ще ви донесе?? Хей ви полигона в беляковец :)
  • Екологични превозни средства – те сега не са ли такива доста от тях? А колко ще струва? А колко ще е билетчето, а кой ще го финансира? А ще го има ли през нощта? А нужно ли е?
  • …и любимото ми за втора точка – решаване на проблема с домашните кучета, чрез картотекиране. (Всички кучета моля да се явят в общината)

 

Ох, има и още много, защото програмата обхваща много сектори, но все пак навсякъде липсва, КАК ще бъде постигнато, и освен, че РБ гарантира, че ще направи нещо, това не значи, че може да им се вярва нали, щото напоследък всички обещават.

 

Ако намеря още време, бих си дал мнението и за останалата част пт програмата, но и тя е в горния дух.

 

P.S Забравих и най-опашатото в програмата – ще върнем Етъра в А група. Амин! Аз лично ще следя за това много от близко :)

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

Публикувано от

Богомил "Бого" Шопов

Емигрант. Пират. Революционер. А, още интересни факти има тук

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.