Писна ми

Чудно как толкова неща ми показват, колко е кратък живота и колко е важно да се живее пълноценно. Винаги съм защитавал Държавата и съм спорил с хора, които искат да се махнат, само защото нещо не им харесва и си мислят, че накъде другаде, ще е по-различно, само защото няма намесени българи.

Писна ми да гледам 13 годишни тинейджъри да се наливат с бира по пейките в парка.

Писна ми да гледам как всички са се увълчили за пари и си мислят, че всичко става с тях, дори и партия базирана само на тази идея има.

Писна ми да имам усещането, че 4 години след тази ще ни управляват ченгета и хора за които морала в политиката се определя от човек, който не може да управлява един град и разбирането им за всички ценности е изкривено до голяма степен.

Писна ми от цялата политическа система, която прави всичко друго, но не и да върши онова за което е предназначена – да гради и да подобрява. Не споря, че има отделни личности, които си вършат работа, чудесно, но не е достатъчно.

Писна ми от родовата принадлежност на българите и от това всичко да е по роднински или по приятелски, а не да се гледа професионализма и визията за развитие.

Много неща не ми харесват в тази Държава и ми се иска да мога да го променя, стига да намеря подходящия начин и ще го направя. Не искам да съм паразит, който по цял ден мисли как да печели пари или пише в блога си и да се мисли за велик. Искам да намеря начин да развивам и себе си и околните и Държавата и …

4 мнения за “Писна ми

 • Reply Атанас 18.05.2008 at 10:03

  Отправям апел и към блогърите, като представители на гражданската журналистика да разпространят и подкрепят това открито писмо:

  Шеф на ДС, явочник, доносник и побойник на срещата на българските медии в Мадрид

  Известният футболист и бивш национален селекционер Христо Стоичков е сред гостите на Четвъртата среща на българските медии в Мадрид, която се открива в понеделник.

  Неотдавна Стоичков преби български фоторепортер в Барцелона и грубо блъска бременната му съпруга.

  Бизнесът е представен от рекламния монополист Красимир Гергов, разследван за подкуп на директор на българската национална телевизив и известният със скандални строежи по Черноморието и Рила, Георги Велчев, брат на бившия финансов министър Милен Велчев.

  Бившият шеф на Шести отдел на Шесто управление на Държавна сигурност и издател на в.“Земя“ Димитър Иванов също ще присъства на срещата.

  Участник е и главният редактор на Труд Тошо Тошев, известен като сътрудник на Държавна Сигурност с псевдоним „Бор“.

  Списъкът с всички гости и участници в срещата е публикуван в сайта на БТА.

  Четвъртата среща на българските медии е под патронажа на президента Георги Първанов, известен като сътрудник на Държавна Сигурност с псевдоним „Гоце“. Първанов ще открие срещата на 19-ти май сутринта.

  Издатели на български медии в чужбина протестираха срещу формата на срещата и патронажа на президента, който е уличен в лъжи за агентурното си минало на сътрудник на Държавна сигурност.

  Те разпратиха открито писмо на няколко езика до испанските и световните медии, в което подчертават, че медийната свобода в България е заплашена.

  В Европейска България все още е възможно да те убият за това, което мислиш и говориш, както показва случаят с хроникьора на мафията Георги Стоев, застрелян на централно място в София след като пожела да свидетелства пред прокуратурата срещу престъпни босове – пишат инициаторите на писмото, достъпно като подписка на сайта http://www.podpiski.org

  Според тях това показва, че днешните управници на България се различават твърде малко от онези, които поръчаха и осъществиха убийството на писателя и журналиста Георги Марков през септември 1978.

 • Reply Toma Belev 17.05.2008 at 20:29

  Бих предложил да отделите една сутрин – утрешната и да отидете на учередяването на една нова партия – Зелените. Не да ставате техен член, а само да ги погледнете – аз като се видя на едно място много млади хора да мислят отговорно за бъдещето си ми става хубаво, значи все още има надежда и за моето дете.

 • Reply Ангел Грънчаров 17.05.2008 at 15:55

  Аз лично не смятам, че много време преди изборите да са се състояли може да се знае, че сме били обречени да ни управлява „оня човек“ (Б.Б.) – по простата причина, че този, който ще ни управлява, ще трябва да бъде избран именно от нас. Не бива безкритично да се следват внушенията на олигархичните медии, на които се плаща, за да ни внушават точно това, а не нещо друго. По-лесно манипулируем народ от нашия едва ли има, щом като уж мислещи хора се поддават на такива внушения…

 • Reply LordDoskias 17.05.2008 at 13:44

  Един от най-големите проблеми в .бг е _ТОТАЛНАТА ЛИПСА_ на чувство за самокритичност и толерантност към новото. Спомням си една много хубава мисъл в някоя публикация в блога на Йовко Ламбрев, коятко гласеше нещо от сорта на „Мислещият човек трябва да провокира и тези около него да мислят, а не да се носят по течението“. Друго за което се сещам е липсата на визия за бъдещето. За повечето хора е важно _ДНЕС_ да пият, _ДНЕС_ да се снушават с турбо якото маце, нищо че всяко от тези действия може да има негативен ефект в бъдещето. Това са едни от фундаменталните проблеми на обществото, не на отделни социални групи – 14-18 годишните „тийнове“ или на средностатистическия чалгар, пребиващ жена си защото мусаката му е студена.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.