МВР вади ДС методи за ЗЕС

Вчера, вече знаете, не мина поредната промяна на ЗЕС. От вчера и започна атаката на стари ДС кадри по всички медии със методи добре познати ми, предвид малкото време прекарано някой среди.

Вчера участвах по телефона в предаване по Дарик Радио заедно с Цвятко Цветков – бивш ДС служител и бивш секретар на МВР и по настоящем от тежкия контингент на БСП за такива случаи. В разговора си тогава и днес по НОВА, когато той разговаря с Илия и Комитата по един и същ идентичен начин с едни и същи (заучени) думи проличават тези методи:

1. Омаловажаване на дейността на лица с омаловажаване на личността

Минчо Спасов, бил виновен, защото предизборно правил това или онова и той като председател на вътрешната комисия бил, разбирате ли, насаждал мнението, че МВР не си вършел работата.

Минчо Спасов е един отговорен човек и истински политик (в чистия смисъл на думата). Още от миналата година работим заедно по този въпрос и той се постара да намери баланса във проблема и да предложе чудесно решение, което беше и прието от НС във вида в който сега е ЗЕС. Много трудна и отговорна работа. Ако този му успех той го използва за кампания, аз с радост бих го подкрепил, защото от такива хора има нужда българската политика. Разбира се, че понякога не съм съгласен с някой от нещата, които прави и предлага, но това е демократичния начин.

С опитите си за дискредитиране на неговата фигура и приноса му към защитата на правата на гражданите, ДС, като по учебник иска да омаловажи това което е направил, но няма да се случи, защото ние помним и няма как да влезете в мозъците на всички, макар и използвайки масовите медии.

Недоверието в МВР не се насажда, то е масов феномен. Ще ми е любопитно да видя истинско социологическо проучване на тази тема и тогава да говорим.

2.Измъкване на проблема в друга посока.
2.1 Визуална диверсия. Да вие сте прави, но …
Веднага след поредното порязване се насажда мнение, че МВР /БСП и co. са готови за диалог и всеки следващ закон, би трябвало да става след широка дискусия, обсъждане, експертен съвет и т.н.

На баба милка, грънци ще продават с тези думи. МВР никога не е отворено за диалог. Опитвали сме през различни канали, през общания, дори и през парламентарни въпроси, но позицията на „силовото“ ведомство е, че то е силово и намесата на гражданите не е желателна.


2.2 МВР също иска граждански контрол

Дрън-дрън, бе драги читатели. Отново се изместваме от проблема със заблудата, че те биха искали да се спазват нашите права, само, че от друга страна искат да наблюдават всичко без контрол и с пасивен достъп – те така разбират защитата на гражданските права. А вие?

3. Медиите и Интернет са виновни за всичко
ДС не търпи свободни или полу-свободни медии и обвиненията към тях продължават. Те били виновни за лошата слава на МВР, те били виновни, че си бъркали носа в делата на Д(АН)С и за всичко друго.

Вчера дори Цветков каза в ефира на Дарик, че Интернет трябва да се следи на живо, за да може да се спират престъпленията, още когато минат ключови думи като „да ви еба мамата“ и „мамицата ви проста“ (е, разбира се той използва други думи :)) Интернет бил ВИНОВЕН за престъпленията с информацията, коят оможела да се намери там. Турците имат една поговорка „arayan bulur“ и ние я имаме „Който търси намира“. Аз на моя блог имам информация, например как се прави коктейл Молотов, престъпник ли съм?

Изместването на тематиката от основната тема е добър метод за контрол върху мнението на масите, но не и върху тези които мислят, марак, че втората част са по-малко…

6 мнения за “МВР вади ДС методи за ЗЕС

 • Reply незнайния воин 05.10.2009 at 22:20

  леле.аз работя в ММТ.Този човек се усъмни в целия колектив.Ако някой може да му помогне да каже в коя клиника лекуват подобни диагнози.Той е само 1 фрезист.Ако следят някой,то няма да е той.Не представлява интерес за националната сигурност.А по точно би предизвикал интереса на студенти от медицинския факултет.

 • Reply zvezdes 15.05.2009 at 19:51

  Искам да попитам Христо Георгиев за какви заплахи става въпрос и със каква цел говори тези глупости?
  Аз работя в ММТ, Оги ми е шеф и е много свестен работодател и човек.
  Ако всички бяха такива хората нямаше да са толкова зле.

 • Reply Христо Георгиев 19.04.2009 at 18:26

  Эа това МВР да следи телефони,интернет,ел.пощата и да има пълен достъп до личните данни на всички граждани неограничено ,аэ мисля ,че МВР иска да уэакони теэи си престъпления . Аэ си патя и съм принуден от ДС-МВР служители да понасям ГАВРАТА на която съм подложен от три години.По поръчка на Огнян Георгиев ,работодател във ф-ма ММТ Инженеринг ,кайто ме эаплаши ,че щял да ме даде на някой си с прякор ПАЦАТА и щял да гледа и да види какво става . При въпроса эа какво става въпрос ,отговора беше : эа това. От тогава до ден днешен тоэи ПАЦАТА и цялата му свита от агенти ме следят ,подслушват,следят компютара и го дублират, снимат ме по улиците .С теэи действия съчиняват первеэни и мръсни истории с които нямам нищо общо,но с тях теэи МВР -ДС престъпници ме элепоставят новсякъде където отида да работя.Такава е и эаканата на въпросният /НЕ/човек.Пуснал съм сигнал в полицията , но ГЛАСВ ПУСТИМЯ.Напълнили са домът ми със СРС .В гр. София жк.Мл.4 бл.403 вх.7 ет.2 ап. до асансиоро на балкона на хола е монтирано устройство от две лампи които периодично се включват .С тях предпилагам ,че активират СРС. АЭ СЪМ САМ СРЕЩУ ТАЭИ МВР -МАФИЯ ,беэ средства и въэможност да си търся ПРАВАТА. Точно това искат от СИЛОВИТЕ СЛУЖБИ .

 • Reply beast 10.04.2009 at 12:21

  @Aneliya Промените в ЗЕС нямат за цел следене на заподозрени или събиране на доказателства срещу обвиняеми. Става въпрос за събиране на данни за телефонните разговори и електронната кореспондеция на ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, като тази информация се събира и ползва от МВР по тяхно усмотрение, защото няма предвидени механизми за контрол и защита на тези данни. Освен това, както знаете, предстоят избори, където подобна информация, поради липсата на съдебен контрол може и ще бъде използвана за политически цели.

 • Reply бойкоСтефанов 10.04.2009 at 10:20

  Свежо: Медиите пишат ето така:
  „Криминално проявен разстрелян в софийския ж.к. „Света Троица““
  РАЗСТРЕЛЯН е думата, употребена като заглавие на този медиен материал.
  Кой ли се изживява като магистър на справедливостта (разстрелян е понятие за екзекутиран чрез разстрел. Значи осъден на смърт и с изпълнена присъда)? Дали говорителят на столичното МВР, дали журналистът, списал материала, дали дежурният редактор, проверяващ трафика на новините?

  Някой си играе на справедливост в тази държава. Кой е той?

 • Reply Aneliya Borisova 10.04.2009 at 9:10

  Не изяснявате достъпно за хора, които не следят детайлно всички Ваши материали и не са се задълбочили в темата, която е изключително важна, но пряко не ги засяга.
  И на мен не ми е приятно да търсят под вола теле във всеки мой разговор и да се тълкуват метафори тенденциозно, за да се вкарат хора в съда и да се отстранят поне временно докато тече процеса. Но проблемът е в субектите, които прилагат закона. А иначе трябва да се проследяват заподозрените и да се подслушват по ключови думи, но не както писа един вестник -по думи като тероризъм, защото точно терористът няма да използва тези думи.Ха-ха! А обикновеният гражданин ще започне(и започна)да използва езоповски език.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.