SITEL – как да следим политически опоненти

Днес получих мейл от един колега в Испания, който ми разказва за тяхната система, наречена SITEL:

Това е система за наблюдения на цялата електронна комуникация на всеки използващ такава и се използва без контрол от съд. Факт е и че, повечето съдии не знаят, че такава съществува, дори.

„Малкият“ проблем на тази система бил с предплатените карти, че не се знае кого точно шпионираш, но този проблем скоро ще се реши.

„Изненадващо“ правителството на Испания иска създаването на закон, който да пререгистрира всички анонимни. Това трябва да стане до края на ноември, като говорим за бройка от над 10 милиона карти

Опозиционата партия в Испания, обвини управляващата, че използва именно тази система за подслушване, за да дискредитира членове на опозицията.

Поддръжката на системата е поверено на … частна компания, а именни Fujitsu Siemens Spain, което я прави най-големия собственик на лични данни и поверителна информация в Испания

Драмата е от 2005 година и можете да проследите развитието от тук. Ако не разбирате испански – използвайте преводача на Google.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

Едно мнение за “SITEL – как да следим политически опоненти”

  1. Страните Portugal, Italy, Greece, Spain са неслучайно известни със съкращението PIGS! В него няма „B“, но можете да си го прибавите както и когато пожелаете.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.