СДС 2.0

В края на ноември, отново ще има избори в СДС за председателското място. Новините все още са противоречиви, кой и защо ще се кандидатира, но от сега е ясно, че борбата че е много жестока. От една страна имаме новите лица в СДС, които показаха, че могат да вършат работа, от другата ще имаме закостенелите мозъци от старото СДС, което все още има комунистическо мислене и най-вече принципи и идеи.

Точно преди изборите за народно събрание в разговори с приятели, членове или може би симпатизанти на тази партия, споделих моето виждане, че е време СДС да се разпадне, за да се появи ново СДС, което да е онова на което можеше да се разчита преди време – да няма враждуващи лагери, които да блокират всичко.

Спомням си когато се молех на Мартин Димитров да ме вкара на заседанието на транспортната комисия парламента и учудването ми, когато не получихме никаква подкрепа от двамата СДС депутати в комисията. Враждата на идейно ниво блокира СДС и работата му.

Няма да коментирам какво е положението с местните структури в страната или поне в Русе и във Велико Търново, които следих по изборите. Време е СДС да покажи зъби и да бъде истинското лице на демокрацията, както беше преди и както може да стане.

Ако трябва да си послужа с уеб аргументи – време е за СДС 2.0

Тази статия, може да се намери и в политическия мо блог, който има нов URL. politics.bogomil.info

3 мнения за “СДС 2.0

 • Reply Yossarian 26.10.2009 at 11:38

  Странно, значи в началото на 90-те съм гласувал за „…закостенелите мозъци от старото СДС, което все още има комунистическо мислене и най-вече принципи и идеи…“ Пфуу, видите ли драмата на родината: дори и алтернативата е импотентна като статуквото… СДС, been there, done that, not interested anymore

 • Reply :( 26.10.2009 at 11:17

  СДС е мафия!
  20 години стигат!
  СДС поискаха да са богати, затова избраха да са десни, а това бедният народ неможе да понесе, защото СДС мисли как някой да не плати ДДС за жилище за 100 000,но колко от народа има такава възможност, може би 1%, халал да им е този процент и да печелят избори с него идиотите, мафиотите…
  20години стигат! Времето е наше!
  СДС Е МАФИЯ!

  • Reply Богомил "Бого" Шопов 26.10.2009 at 11:19

   Те всички са мафия, ама дай да ги оставим така, че да продължат …

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.