ГЕРБ пак скача на Интернета – ГЕРБдераси

Правителството на ГЕРБ под лобистки натиск иска сега да накара доставчиците на Интернет да филтрират трафика и да проверяват какво съдържание минава през тях и ако то е „незаконно“ да спират трафика на потребителя, който се е осмелил да качи такова съдържание в Мрежата, като за това те, доставчиците ще ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАЩАНЕ от страна на държачите на права.

Герб не се научи първо да мисли, после да говори и да не се подава на лобистки интереси. Предложението, според Дневник, идва от Министерство на Културата, което толкова си е събуло гащите да вземе някой лев, че не вижда какво се опитва да прокара.

Наемници

Интернет доставчиците, ще станат наемници на определена бизнес прослойка, която вместо да седне и да реши проблема най-сетне с т.нар „авторски и сродни права“ в Интернет, както е на много места по света, се опитва да накара един бизнес, да следи потребителите си, да ги гледа какво качват в мрежата и да донася на големите батковци – доносниците на новото поколение.

Политика

То и това е политика на управляващите де- да превръщат една част от хората в доносници, за да не се налага да си вършат работата.


Мерене на пишки

Моля, другарко да изкажа, че тая работа няма да стане както сте я намислили, макар и много да ви се иска и да имате много пари и поне половината депутати от ГЕРБ на задна поза, ако не и всичките – щото на някой взе да им идва акъла, че са използвани като маймуни. (на срещата в МК преди 2-3 месеца един от правоносителите е споменал, че можем да си мерим депутатите – той, срещу правозащитниците)

Гласувайте за тази публикация

Помогнете да популяризираме новината, цъкнете на стрелката за да гласувате:Авторски права

С настоящата бележка освобождавам от авторски права и публикувам под обществен лиценз думата – ГЕРБдераси – можете да я използвате както искате, без да има опасност да ви тикнат в затвора, ей :)

Още:
Интересно мнение има и тук.

26 мнения за “ГЕРБ пак скача на Интернета – ГЕРБдераси

 • Reply yradunchev 28.07.2010 at 16:29

  Родителският контрол, когато е на мястото си, е достатъчен. Отговорно лично поведение. А не да чакаме някой – държавата или извънземните – да поеме нашата отговорност и да свърши нашата работа. Не че държавата няма с удоволствие да се съгласи да вземе в свои ръце нашите отговорности – особено ако доброволно й ги предадем. Но всъщност предавайки й отговорностите си, ще й предадем свободата си. Няма да носим тежкия товар на взимането на собствени решения, избори, отговорността за резултата от тези избори – всичко, което е свободата всъщност. Само до преди 20 години живеехме такъв „живот“ – държавата се „грижеше“ за нас, за децата ни, за всичко. Ами не беше хубаво…

 • Reply yradunchev 28.07.2010 at 16:00

  Примера с динамита не е коректен и не е валиден в контекста на дискусията. Динамитът няма такова широко приложение в живота и ежедневието на обществото, каквото имат Интернет и… чуковете. Неговото приложение е тясно профилирано.

 • Reply marystaneva 28.07.2010 at 12:26

  yradunchev,
  И е така, но и не съвсем. Защото и динамитът не е измислен, за да убива хора. Просто когато има някакъв контрол, е по-голяма вероятността щетите от неправомерното му използване да са по-малки. Не бива да се прекалява, но и не бива да няма никакъв контрол.

 • Reply yradunchev 26.07.2010 at 18:21

  marystaneva – за съжаление детската порнография, накотиците и всичко за което сте се загрижили – то не е продукт на Интернет. Имало го е десетилетия преди изобщо да има компютри. Това са проблеми с които обществото трябва да се пребори, но това няма да стане като ограничим Интернет или направо го спрем. Да не прехвърляме проблемите от болната на здравата глава. Иначе не правим нищо – само имитираме дейност и се заблуждаваме, че правим нещо за децата си. Не е виновен Интернет за всичката тая гнусотия. Нито от него е започнала, нито с него ще свърши. Да не се заблуждаваме. Решението на тези проблеми не е в контрола над Интернет.

  Един пример да ви дам – чуковете се използват и за пребиване на хора. Скоро един български журналист беше нападнат и почти убит с чукове. Според вас ако въведем ограничителен режим върху продажбата и притежанието на чукове, забрана за използване на чукове, контрол над разпространението им – това адекватна мярка ли ще е и ще помогне ли да спре пребиването на хора и журналисти като цяло? Или проблема с насилието между хората изобщо няма да се реши, ако вземем мерки срещу чуковете? Разумен и интелигетнен човек изглеждате, отговорете си на тези въпроси.

 • Reply али 26.07.2010 at 13:59

  Това е правителството което най откровено, предлага и гласува в иннерес на този който плаща. Писна ми от помиярите в парламент и правителство, някой само да не си помисли че одобрявам предишните. Ако не заиграе сопата, ще чакаме още сто години я Борисов, я Симеон, я Станишев да ни оправят, и те ще ни оправят само че отзад. В сопата е истината.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.