ГЕРБ пак скача на Интернета – ГЕРБдераси

Правителството на ГЕРБ под лобистки натиск иска сега да накара доставчиците на Интернет да филтрират трафика и да проверяват какво съдържание минава през тях и ако то е „незаконно“ да спират трафика на потребителя, който се е осмелил да качи такова съдържание в Мрежата, като за това те, доставчиците ще ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАЩАНЕ от страна на държачите на права.

Герб не се научи първо да мисли, после да говори и да не се подава на лобистки интереси. Предложението, според Дневник, идва от Министерство на Културата, което толкова си е събуло гащите да вземе някой лев, че не вижда какво се опитва да прокара.

Наемници

Интернет доставчиците, ще станат наемници на определена бизнес прослойка, която вместо да седне и да реши проблема най-сетне с т.нар „авторски и сродни права“ в Интернет, както е на много места по света, се опитва да накара един бизнес, да следи потребителите си, да ги гледа какво качват в мрежата и да донася на големите батковци – доносниците на новото поколение.

Политика

То и това е политика на управляващите де- да превръщат една част от хората в доносници, за да не се налага да си вършат работата.


Мерене на пишки

Моля, другарко да изкажа, че тая работа няма да стане както сте я намислили, макар и много да ви се иска и да имате много пари и поне половината депутати от ГЕРБ на задна поза, ако не и всичките – щото на някой взе да им идва акъла, че са използвани като маймуни. (на срещата в МК преди 2-3 месеца един от правоносителите е споменал, че можем да си мерим депутатите – той, срещу правозащитниците)

Гласувайте за тази публикация

Помогнете да популяризираме новината, цъкнете на стрелката за да гласувате:Авторски права

С настоящата бележка освобождавам от авторски права и публикувам под обществен лиценз думата – ГЕРБдераси – можете да я използвате както искате, без да има опасност да ви тикнат в затвора, ей :)

Още:
Интересно мнение има и тук.

26 мнения за “ГЕРБ пак скача на Интернета – ГЕРБдераси

 • Reply marystaneva 26.07.2010 at 11:41

  ARTstr8,
  Как успя да направиш толкова грешки само в едно изречение?! :)

 • Reply ARTstr8 26.07.2010 at 8:28

  ГЕРБ иска да подари на интернет доставчиците колумбииски врътовтъски от мафията…

 • Reply Georgi 26.07.2010 at 8:13

  Ооооооооо трябва да го одобрявате! Ами защо питате Вие знеете, че само отговорите, който Ви харесват ще пуснете!!!!!!!!!!

 • Reply Georgi 26.07.2010 at 8:11

  Кога не се е подслушвало, та сега вдигате толкова шум?.Бързо забравихте за КГБ и ДС! Е може да включим и ЦРУ ФБР.

 • Reply marystaneva 24.07.2010 at 18:09

  Бого, за родителите, възпитанието и личния пример си прав, въпреки че и там има изключения. Но ако някои днешни родители не са получили нужното възпитание, как те самите ще успеят да възпитат децата си? Ако семейството цени повече материалното, отколкото духовното? Ако родителите работят твърде много и не намират време за децата си, а ги оставят да си общуват с компютъра? Тогава вероятно компютърът ще бъде този, който ще изгради тяхната ценностна или квази-ценностна система. Може би тук е нашата роля като гражданско общество, а и ролята на държавата? Защото това не са чуждите, а нашите – българските деца. И на мен не ми е все едно какво ще стане с тях, когато на 10-12 години влизат в сайтове с неподходящо съдържание, което, поради това че няма кой да им обясни разликите, може да приемат за нормално. Всяка медия /а интернет е вид медия/ освен да информира, според мен трябва и да възпитава. На мен лично /а аз съм на 50/ интернет ми даде страшно много, но той може да бъде и опасен. И точно тук е нашата отговорност. Не знам кой е най-подходящия начин да предпазим децата, но сме длъжни да опитаме. Не само да възпитаме добре своите собствени деца, а да сме загрижени за всички. Вярвам, че това ни прави общество и държава. Иначе сме население на някаква територия.

 • Reply pachangel 24.07.2010 at 13:03

  Не мисля че Панета шафа на ЦРУ който наскоро идва лично да донесе „поздрави от Обама“ няма връзка с формиране на общество на доносници у нас.До сега Борисов се доказа като послушен слуга на САЩ и винаги случайно някой друг го предлага а той утвърждава замисленото.Най пресния случай е ПРО.Уорлик случайно подхвърли за тайните преговори,Борисов отправи покана от името на България за настаняването,водят се бече официялни преговори и когато се поставят елементите на щита всички противници ще бъдат обявени за терористи.Недолюбването на САЩ у нас също трябва да бъде контролируемо така че причините да ни шпионират са ясни.

 • Reply marystaneva 24.07.2010 at 12:25

  Ами детската порнография – сайтове, снимки…? Там дали ще се намесите и като граждани и родители ще съобщите където трябва? Или ако не става дума точно за вашите деца, ще си затворите очите?
  Ами наркоманите? Ако детето ти е станало /от глупост/ наркоман – да мре – така ли? Или ще направиш всичко по силите си да му помогнеш? Или да мрат само чуждите деца – на вас какво ви пука за тях?!
  Колкото до проституцията, не познавам дете, което да си мечтае да стане проститутка като порасне. Мечтаят да станат лекарки, учителки, певици, но не и проститутки… После някой /обикновено мъж/ ги превръща в такива. Ами ако това е твоята дъщеря и знаеш, че всяка вечер разни гнусляри я лигавят? Гадно, нали? Ама за чуждите дъщери – може, така ли? Сигурни ли сте, че на вашето дете няма да се случи? Сигурни ли сте, че чуждите деца сами са избрали да живеят така? А може би нещо или някой ги е принудил? Имате ли представа колко време може да „работи“ сама, без сутеньор, една проститутка? И колко бързо и по какъв начин е принудена да го прави със сутеньор? Естествено, заради страха от пребиване, не си го признава, но е така.
  Лично аз искам да се криминализират действията и на мъжете, които наемат проститутки, както е в някои други държави. А вие спрете да разсъждавате само като мъже и започнете да мислите като родители и граждани. Ако можете, разбира се.

  • Reply Богомил "Бого" Шопов 24.07.2010 at 13:15

   Ох Мери, Мери – всичко зависи от родителите? Как аз не станах наркоман, как аз не станах проститутка – защото имах добри примери за подражание и добро възпитание от страна на тези който ме отгледаха.
   Всичко зависи от родителите и от възпитанието в обществото, а не от Интернет душа.

 • Reply Bate Zarko 23.07.2010 at 19:12

  „Това не е предложение на Министерството на Културата. Това е предложение на така наречените организации правоносители. Дамянов повтаря като папагал каквото му сложат в устата въпросните организации, като го ПРЕДСТАВЯ като държавна позиция, каквато то НЕ Е… Надявам се някой да му потърси сметка за това. Не може един Дамянов да АНГАЖИРА държавата с болните фантазии на шепа търтеи. Дамянов е държавен чиновник на държавна заплата и трябва да се държи като такъв. Ако обаче е на ведомост И при въпросните организации-търтеи, като техен говорител ли, лост за прокарване на влияние ли – редно е да го каже открито и да напусне поста си. Да видим ГЕРБ как се справя с лобизма… Ето го и него в чист вид – държавен чиновник използва поста си, за да прокарва искания на частни организации като държавна позиция. По-ясен пример за зловреден лобизъм от това не се сещам.

  Лицето Георги Дамянов мисля е на този пост от преди идването на ГЕРБ и не е техен кадър. Но ГЕРБ в лицето на това лице имат шанс да покажат истинска борба с лобизма.“
  Аферим бабо, машалла(х) (Една Българка).
  Лошото е, че такива обосновани, добре читаеми постове (извинявам се за чуждицата, ама и коментар не е славянска дума) са рядкост.
  Единственото което ме успокоява е че съм на близо 60 години и тоя дебел kyp който ни гласят няма да ме засегне кой знае колко. Аз просто няма да съм жив когато мръсните и долни ченгета отново и окончателно завземат власта. Оруел пасти да яде.

 • Reply христо генев 23.07.2010 at 15:04

  Хайде да не философстваме само, ако има потребности нещо да се свърши …
  Тъй, де после пак ще да си свиркаме весело и да поръчваме кафета :)

 • Reply Иво Иванов 23.07.2010 at 12:29

  това нещо е физически невъзможно! както казва гацо бацов „не можеш да спреш гората да се разлиства“
  дори и някой провайдър да се съгласи да съдейства на държавата ще загуби половината си клиенти, а дали ще вземе някой лев от това че е защитил нечие авторско право… силно се съмнявам :D
  все пак трябва да се отчита дейност от правителството и дори и да не се свърши нищо поне да се поговори за него една – две седмици :D

 • Reply Валентин 23.07.2010 at 11:24

  Вместо да се занимават с истинските престъпления ченгетата ви харчат парите, събрани от данъци, за глупости!

  Във Варна ще съдят проститутки за безделничество
  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3142771

  Тъй като проституцията не е забранена (няма закон, който да я забранява) са решили да тълкуват този член от закона:

  Чл. 329. (Изм. – ДВ, бр. 95 от 1975 г.) (1) (Изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. – ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.

  (2) (Изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който системно се занимава с просия, се наказва с пробация за срок до две години.

  Обаче има два основни проблема при осъждането им. Проституцията не е неморална (според много хора) и не е непозволена (защото няма закон, който да забранява проституцията – забранено е само принуждаването към проституция наричано „склоняване“ в НК).

  Има ли статистика колко хора ползват подобни услуги?

  Не съм съгласен полицията (финансирана от моите данъци) да се ползва като инструмент за унищожаване на конкуренцията (проститутките твърдят, че нямат сводници, което най-вероятно е вярно и е било причина за акцията – на сводниците това не им харесва).

  Според това видео има тълкуване на съда какво е „продължително време“ и „неморално“:
  http://www.ww.dnes.bg/video/2010/07/22/15-prostitutki-na-syd-za-bezdelnichestvo.95041,play

  Във видеото се казва, че според „общата колегия на върховния съд“ „доходи придобити чрез проституция са доходи придобити по неморален начин“ и продължителен период от време е „не по-малко от три-четири месеца“.

  Значи проституцията за период един-два месеца не е незаконна :)

  Смятам, че има нужда от промяна на законите така, че да не е възможно проституцията да бъде обявявана за престъпна или неморална дейност.

  По този начин полицията няма да може да се ползва като инструмент за унищожаване на конкуренцията, цените ще паднат и истинските организирани престъпници, които се занимават с продажба на хора с цел сексуална експлоатация няма да имат мотивация да правят тези истински престъпления, защото цените на сексуалните услуги ще паднат и няма да им е изгодно да вършат истинските си престъпления.

  По същите причини трябва да се заличат забраните за продажба и използване на опасни наркотици. По този начин цените им ще паднат и ще отпадне нуждата от извършване на истински престъпления с цел убиване на конкуренцията в тази пазарна ниша. Наркоманите също няма да има нужда да извършват истински престъпления (кражби, насилие и убийства с цел кражба) за да се снабдяват с наркотици тъй като наркотиците ще бъдат много евтини.

  По този начин наркоманите ще умират тихо и кротко без да нанасят вреда на останалата част от обществото.

  А за да не се харчат парите на разумните хора, които си плащат здравните осигуровки, може да се въведе задължение за наркоманите да попълват декларация, че се отказват от лечение, финансирано от здравната каса. Наркоманите, които искат да се лекуват ще трябва да го правят за собствена сметка или за сметка на доброволни дарения.

 • Reply Иван 22.07.2010 at 19:55

  Съвсем в стила на настоящото правителство – нямат идея за какво става въпрос, но щом има някакъв лобистки интерес и мирише на полицейщина – там са. Поредното малоумие, чрез което на някой му се ще да прехвърли проблема на някакъв стар бизнес модел на главата на технологична индустрия.
  Чудя се как не им е хрумнало например енергоразпределителните дружества да следят за какво интернет доставчиците използват тока и ако в мрежите им има потребители, четящи книги да им спират тока (водата/бирата и т.н.)

 • Reply qwerty 22.07.2010 at 12:14

  Не може цял живот всичко без пари.

 • Reply Боян Юруков 22.07.2010 at 11:31

  Виж както пуснах в блога сега. Изглежда ЕК са започнали проверка за прилагането на директивата за задържане на данни след доклад на народната партия. Излиза, че има страшно много нарушения и може да се окаже, че или ще намалят позволеното следене, или ще премахнат изцяло тази част от телеком пакета.

 • Reply Драганова 22.07.2010 at 10:44

  Щом се е заговорило за това сигурно вече се прави,но не е съвсем законно още.Искат да го узаконят,за да оправдаят заплатите на доносниците.

 • Reply yradunchev 22.07.2010 at 10:25

  …и въпреки че не е техен кадър, демонстрира всички необходими качества да го наемат в редиците си.

 • Reply yradunchev 22.07.2010 at 10:23

  Това не е предложение на Министерството на Културата. Това е предложение на така наречените организации правоносители. Дамянов повтаря като папагал каквото му сложат в устата въпросните организации, като го ПРЕДСТАВЯ като държавна позиция, каквато то НЕ Е… Надявам се някой да му потърси сметка за това. Не може един Дамянов да АНГАЖИРА държавата с болните фантазии на шепа търтеи. Дамянов е държавен чиновник на държавна заплата и трябва да се държи като такъв. Ако обаче е на ведомост И при въпросните организации-търтеи, като техен говорител ли, лост за прокарване на влияние ли – редно е да го каже открито и да напусне поста си. Да видим ГЕРБ как се справя с лобизма… Ето го и него в чист вид – държавен чиновник използва поста си, за да прокарва искания на частни организации като държавна позиция. По-ясен пример за зловреден лобизъм от това не се сещам.

  Лицето Георги Дамянов мисля е на този пост от преди идването на ГЕРБ и не е техен кадър. Но ГЕРБ в лицето на това лице имат шанс да покажат истинска борба с лобизма.

 • Reply ГЕРБ пак скача на Интернета – ГЕРБдераси | Без лого 22.07.2010 at 9:33

  […] без да има опасност да ви тикнат в затвора, ей :) Адрес на статията Етикети: зес, […]

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 22.07.2010 at 9:23

  Мерси Андрю,
  Протест ще има като му дойде времето, сега други мерки трябват…

 • Reply Андрей Ковачев 22.07.2010 at 9:14

  Ако организирате протест ще направя всичко по силите да го подкрепя.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.