Найден Зеленогорски си прави политическо самоубийство с акцията против споделеното пътуване.

Някакъв политик от трета класа, че и по-долу, защото е от „партията на Кунева“ скочил срещу споделеното пътуване и щял да го забранява. (Защото то само могат да забраняват и да лобират, но не и да мислят)

В нета имаше доста дискусии – кое точно е „споделено пътуване“ и кое не е.  Според някой този акция е срещу маршрутките, които вземат хора през гарите и от стоянки и ги карат до друго място, като им вземат парите без да издават касова бележка. Това не е споделено пътуване – това е незаконна практика, която така или иначе се наказва от закона.

Споделеното пътуване е част от свободата за свободно предвижване и с нищо не нарушава законите на ЕС, освен разбира се, ако някоя страна не реши, че трябва изрично да забрани качването в чужда кола.

Там също няма незаконна търговска дейност – има два модела – хората се возят заедно и си разделят разходите или се плаща на трета страна, която издава съответния платежен документ и водачът според законодателството е длъжен да декларира прихода в края на годината пред данъчните власти (или както са правилата на съответната държава).

Приятно самоубиване другарю Зеленогорски или по-скоро другарю Червеногорски, защото това, което правите е тоталитарна намеса в свободите на гражданите, но това вашата „партия на гражданите“ добре го знае.

После този „das Man“ казал, че споделеното пътуване било като споделената вечера – никой не правил така – да си седне с приятели и да си раздели вечерята и на края да се платят сметката заедно.

Няма да ми казвам, че има и такива стартъпи, защото ще вземе да му хрумне, че трябва да забрани и ресторантите и да може да ядем само в собствената си кухня и то само банани и то само по Коледа.

2 мнения за “Найден Зеленогорски си прави политическо самоубийство с акцията против споделеното пътуване.

  • Reply Георги 20.01.2018 at 16:56

    В България сме се нагледали и наслушали на много безумия. Освен въпросния чиляк, който иска да забранява споделеното пътуване, да припомним че държавата взе че се „самосезира“ и забрани Убер. Та приказката за българите и казана в ада е напълно вярна – тамън нещо хубаво да ни се случи и някой ще дръпне верижката на казанчето за да го прати в канала. А иначе дори да го приемат това официално, не вярвам хората да спрат да ползват опциите за споделеното пътуване. Дали официално през някой сайт или чрез социалните мрежи винаги ще се организираме…

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.