• Не купувайте продуктите на „Белла“ – България. Tе са убийци.

  Собственика на „Белла“ България – Венцислав Георгиев e убил бяла мечка за да покаже какъв мъж е и даже се хвали с това:
  /снимка: Стандарт/

  Белите мечки са заплашени от изчезване, поради действията, които ние всеки ден правим. Има много малко останали бройки и е престъпление да се отнасяме така с този вид.

  През март 2006 година международния съюз за защита на природата, обявява белите мечки за застрашен вид. Това, че България не членува в тази организация, не означава, че можем да правим каквото си искаме.

  Снимките са от блога на stoilov

  Eто и с кои търговски марки оперира „Белла“:

  trade.png

  P.S Оказа се, че все пак България членува в тази организация, ето членовете:

  – Министерство на околната среда и водите

  – Фондация „Биоразнообразие“

  – „Природен Фонд“

  Тогава си позволявам да изпратя това отворено писмо до тях и до всеки, които иска да го прочете.

  До Министерство на околната среда и водите

  До Фондация „Биоразнообразие“

  До „Природен Фонд“

   

   

   

   

  Уважаеми дами и господа,

  Пиша ви във връзка с това, че сте членове на Международния съюз за защита на природата. (IUCN). Той със свое решение от месец март 2006 година е обявил бялата мечка (Ursus maritimus) за защитен вид.

   

  От няколко дни в българската преса се появиха много снимки и PR материали за това как собственика на „Белла“- България, Венцеслав Георгиев, се хвали с това, че е убил бяла мечка на специален лов.

   

  Глобалното затопляне, за коeто всички сме виновни, създава достатъчно грижи на популацията на бели мечки. Според същата организация в която и вие членувате, се очаква до 2080 година този вид да изчезне напълно от определени региони за земното кълбо, което само по себе си е трагедия.

   

   

  Аз, като гражданин изказвам пълното си несъгласие с акта на господин Георгиев и настоявам за ясна позиция от ваша страна по този казус. Такива постъпки не трябва да се толерират и показват като ПР акция.

   

   

  С уважение

  Богомил Шопов

   

 • Ден на народните будители

  Oтново препубликувам мнението си от миналата година за този т.нар празник:

  Защо празнуваме ден на народните будители, като народа е толкова заспал ? Празници да има е принципа, явно. 1 ноември един от малкото дни в които се срамувам, че съм българин.

  Странно е , че като дойде време за празници, може да си измислим хиляди, а когато дойде време да работим, винаги ще си намерим оправдание да не го направим…

 • Подкрепям Мартин Димитров за СДС

  Макар, че имам друга идея за политиката  сега, СДС винаги е била първата идея в която съм вярвал. Помня романтиката на лъвчето и сладкия вскус на свободата, които тази партия донесе.

  В последната година СДС се въртеше само около личността и сделките на председателя си и макар, че това донесе малко позитиви и то неочаквано, според мен това не е посоката на развитие на тази партия, то и според самите седесари, разбира се :)

  Идват избори за нов преседател. Моята подкрепа печели  Мартин Димитров, като личност, като икономист, защото СДС има нужда точно от такъв лидер и като умен човек, който може да поеме нещата в добри ръце и да върне за следващите избори доверието в синята идея и в СДС, която за разлика от други формации е пълна със хора, които разбират от нещата със които са се захванали.

  Мартин е един от няколкото човека, които в Парламента работят много здраво и резултатите го показват. Имаме вече държавен вестник он-лайн, помня блестящата му идея за преодоляване на финансовата криза, която като че ли остана нечута в Парламента, макар да беше най-ясната, най-мотивираната икономически и най-добрата предложена за една дългосрочна стратегия, помня идеите му за стимулиране на малкия бизнес, помня …

  Мартин , който макар да не познавам лично, буди в мен доверие и аз искам да работя с такъв човек. В ежедневната ми работа в „Електронна граница“ ние имаме нужда от сериозни лидери на партии, които да защитават правата ни. Ние, като хора и личности, имаме нужда от партньори, които мислят като нас и ще ги подкрепим в начинанията им, защото подкрепата значи проява на доверие и на морал.

  Мартин за СДС е правилния избор.

 • Как да се защитим от посегателства он-лайн

  „Електронна граница“, започна серия от статии с насоченост към защитата на всеки един който уважава своята он-лайн неприкосновенност. Първата статия е за проекта TOR и как може да се използва той за защита в Интернет. Прочетете, докато се готвите за протеста на 11 октомври.

 • 95 милиона лева за 2 години за подслушване със СРС

  Близо 95 млн. лв. е изразходвало МВР за прилагане на Специални разузнавателни средства /СРС/ за периода 1 януари 2006 г. – 31 декември 2007 г.

  Данните съобщи председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Минчо Спасов.

  Той цитира отговор на негово запитване от вътрешния министър Михаил Миков. Спасов допълни, че е поискал от вътрешното министерство подробна разбивка на направените разходи.

  Според него, комисията трябва да предложи мерки за ограничаване на употребата на СРС. Минчо Спасов предложи да се създаде подкомисия за контрол на работата на ДАНС.

  Той допълни, че очаква политическите партии да предложат кандидатури за тази подкомисия и че поддържа предложението на правителството тя да бъде съставена на паритетен принцип -по трима представители на опозицията и управляващите и да се оглавява от опозицията.

  Новината е на Актуално.ком

  Може ли да сметнем, колко ще струва цялата игра с мониторинга на Интернет, създаването на социограмите, събирането на данните и всички мерки, които са предвидени в Наредна 40 и последващите съвсем скоро законодателни актове.

  А, забравих, че тези пари, ще се усигурят от доставчиците на Интернет, ехх, ама и аз какъв съм забраван…

  Положително
  Положителното в цялата схема е идеята за създаване на комисия по контрол на използване на СРС в ДАНС. Има още много какво да се изговори по тази тема. Жалко, че политици, ще правят контрол върху неща, които не разбират.

  Идеалната формула според мен би била – досега предложената, плюс екип от независими експерти. Тоест политици + експерти в областта на СРС и на последващите видове наблюдения.

  Много е важно освен политически да има и експертен контрол. Политиците дърпат ‘чергата’ в своята си посока и изпълняват своята си политическа игра 4 години или по-малко, ако можем да ги отзоваваме, докато ако има експертно присъствие, то това би дивело до по-голама прозрачност. Всъщност една неправителсвтена организация или екип от независими експерти би била добър гарант за работата на депутатите и на контрола върху ДАНС.

  Уви, думата народен представител, вече не е валидна за мен. Депутат си е професия, кято няма нищо общо с това да представлява народа, а само себе си и политически интереси. затова е нужно и от третата категория жители на страната да има представители на паритетен принцип или на друга основа.

  Власт + депутати + експерти = правилната формула за гарантиране на правилнот оизползване на СРС

  Oще по темата:
  От Борислав Цеков.
  От моя политически блог
  От Иван Бедров

 • Транспорт през нощта в София

  Ето и решението на общината.

  Началото:

  Както знаете от няколко дена има подписка за въвеждане на нощен градски транспорт в София. След консултация със представител на общинския съвет, вече имаме и конкретни изисквания и план това да бъде задействано.

  Първата стъпка е да се събере информация за наличие на интерес, това можете да направите по няколко начина:
  1. Да дебнете репортерите на BTV новините, които ще разпитват за това в техния репортаж.
  2. Да попълните тази малка анкета.
  3. Ако имате сайт да питате посетителите си какво мислят и да изпратите на контактите посочени тук, мненията им.
  4. Да попаднете на екип, които ще ви даде листовка с информация къде да споделите мнението си. (от следващата седмица)

  Следващата стъпка е да се направи анализа на ситуацията с икономически данни и с конкретни предложения за маршрути, която да се внесе на заседание на транспортната комисия към СОС.

  Ако искате макар и малко това да се случи, моля подкрепете ни, само така имаме шанс да получим нощен транспорт в София.

  Ако досега не сте го направили, можете и да:

  1. Подпишете се в подписката.
  2. Споделете мнение „За“ или „Против“ тук, за да можем да направим по-подробен анализ на ситуацията.
  3. Разпространете новината.

  За да стане това, което искаме, трябва да бъдем активни.