Авторът на „Све­тът е ши­рок и спа­се­ние деб­не от­всякъ­де“ пусна книга за електронното следене.

Най-новата книга на германския писател от български произход Илия Троянов „Атака срещу свободата” се определя от специалистите като сензация на книжния пазар в Германия. Книгата, написана от нашия сънародник съвместно с германската писателка Джили Цее, вече е на пазара.

Според двамата автори, борбата срещу тероризма не е достатъчен аргумент за следенето под лупа на личния живот на гражданите в едно демократично общество.

За съжаление, точно този аргумент се използва за едно почти тотално следене и безцеремонно нахлуване в личната сфера на обикновените граждани. Елементи, които наподобяват нарисувания от Оруел свят в знаменитата му антиутопия „1984-та”. Но това не е 1984 година в измислената от Оруел Океания, а 2009 година във Федералната република. Ако вие все още не се чувствате под наблюдение, сърдечни поздрави. Значи вие сте един непоправим оптимист. Така завършиха двамата автори представянето на своята книга „Атака срещу свободата”, на което авторитетното списание „Шпигел” посвети в предпоследния си брой главния си материал.

БНР

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.